Publicitat
Publicitat

Carme Chacón ha fet un tuit

Apropòsit del divorci de Convergència i Unió, l’últimament visible Carme Chacón va oferir-nos aquest tuit: “4 anys estirant la corda, dividint el país, famílies, germans, amics… Al final es divideixen ells, CiU mor i Catalunya no ha guanyat res”.

Chacón, doncs, parteix de la premissa (feta amb mala fe o bé amb orelleres) que és CiU qui ha provocat tanta catàstrofe. Cap mèrit per a la societat civil que es va organitzar, cap mèrit per a ERC, cap per a la CUP (i cap mèrit per al govern espanyol petant-se l’Estatut i emplatant la llei Wert). Ara bé, suposem que sí, que té raó i que (com diuen ella i el ministre Fernández Díaz) CiU ha dividit el país, les famílies, els germans i els amics. Què haurien hagut de fer per evitar-ho? Callar? No treure el tema? És el que ha fet ella? És el que ha demanat als seus familiars, amics i germans que facin?

Les diferents opinions hi són, encara que no se’n parli. I la gent normal no deixa de parlar-se perquè discrepin. Jo puc trobar ridícul i immoral que el Ministerio de Defensa que ella va presidir compri submarins i ella segurament no. Si no en parlem quan ens veiem —si parlem de com creixen els nens, del temps i de si Dakota Johnson és una falsa guapa— discutirem. Però el que jo pensi seguirà existint. La meva mare i la meva àvia ja ho procuraven això que en el fons reclama ella. A la taula, davant del pare i de l’avi, que eren l’autoritat, no es parlava de llibertat sexual o d’igualtat de drets per a les dones perquè s’emprenyaven. Hem de fer-ho així? Callem, no fos cas que s’emprenyin? Sí, els emprenyats són ells. De separatistes emprenyats jo no en conec ni un. Potser es nota massa, en aquesta auca, qui fa el paper del patriarca i qui fa de mare, d’àvia i de nens. Nosaltres els catalans som els que no hauríem de treure el tema davant l’autoritat moral que són els espanyols. I Carme Chacón figura que és feminista. Que fort, Antònia.

Riure, malgrat tot