Publicitat
Publicitat

Catalán de Mierda

Llegíem a la premsa que el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha traslladat a la fiscalia i al Defensor del Pueblo el passaport d’un cavall. És un passaport, expedit a Ciudad Real, on apareix el nom de l’èquid. Es diu Catalán de Mierda. El síndic -amb les poques competències que li deixen exercir des del Regne- considera que és un nom “xenòfob” i que “incita a l’odi”. No cal dir que és molt enginyós per part de l’amo del semovent aquest nom de Catalán de Mierda. D’aquesta manera, si el mamífer ungulat participa en una cursa, l’ speaker podrà dir, posem per cas: “I en tercer lloc, Manel, que munta Catalán de Mierda!”

El nom del corser és un símptoma, com són un símptoma els tuits contra els morts de l’accident de Germanwings. I jo si fos el síndic demanaria que sobretot no es canviés el nom del tatano. Que s’exposés a tot arreu. Que sortís per la tele, que en veiéssim la cara de l’amo. Com deu ser algú que li posa Catalán de Mierda al seu cavall? Li fa carícies, el raspalla? Li fot cops i fuetades? M’encantaria veure’ls a tots dos. Té fills, aquest home? Els tracta bé? ¿Els ha explicat que el cavall es diu Catalán de Mierda perquè els catalans són, efectivament, de merda? ¿Hi ha algun altre ésser al món que hagi posat al seu animal de companyia Jueu de Merda, Negre de Merda, Moro de Merda, Marica de Merda, Bollera de Merda? Ostres, que fort que sona, no? Sona menys fort Catalán de Mierda? Fa més gràcia? És disculpable? Doncs per això és un símptoma. Qui té síndrome d’Estocolm? Qui se sent esclau?

En fi, ara li toca al Defensor del Pueblo dir si el síndic té raó. Però tenint en compte com van les coses últimament al Regne d’Espanya, pot passar que l’altre trobi que la xenofòbia és contra el cavall i no contra els catalans. Pot decidir que és el cavall qui es mereix ser indemnitzat.

Riure, malgrat tot