Publicitat
Publicitat

Catwoman talla 50

Una de les notícies més llegides del diari d’aquest dimarts feia referència a una associació contra la bulímia que ha retocat les heroïnes dels còmics per “adaptar-les al cos estàndard femení”. Diuen: “La nostra única intenció és mostrar que el tipus de cos de les superheroïnes, igual que les seves capacitats sobrehumanes, és fictici”. Per il·lustrar la notícia, l’ARA ens oferia els dibuixos originals dels personatges -com ara Wonder Woman, Catwoman, Psylocke, dels X-Men, o Poyson Ivy, de Batman- i, al costat, els dibuixos retocats.

En fi, el que no els perdono és que al Batman també l’han desinflat, i ara sembla més aviat un amic de Homer Simpson. Però anem a elles. Catwoman, per exemple, fa una talla més al dibuix retocat, però no diries que passi de la 38. D’altra banda -gran hipocresia- els pits els continua tenint com els de la Belén Esteban. Pel que fa a la Poison Ivy, sembla que li hagin tret la faixa. Fa panxa. Ja està. La Psylocke -és molt curiós- s’ha engreixat tres o quatre imperceptibles grams de cames (però no de braços) i ja no porta un banyador tan escotat. I la Power Girl s’ha tret el wonderbra (que és un nom que també sembla d’heroïna). Fa una talla menys de pit (però continua fent una gran talla).

Els retocs que han fet, doncs, són hipòcrites. No s’han atrevit a fer heroïnes grasses. Com quan els dissenyadors et diuen que faran una desfilada de “dones reals” o “dones amb corbes”. Fugiu de qui digui això: no pesa més de vint quilos i es fa el condescendent des del cim de la primor. Una desfilada de “dones amb corbes” vol dir una desfilada de dones que en lloc de fer una talla 34 fan una 40 com a molt. És evident que Batman i Catwoman no fan mides reals. La gent que vola ja ho té, això. I els que no tenim el terrat malament del tot ho acceptem la mar de bé des de la nostra pobra mortalitat. És per això que mai hem qüestionat que el musculat Superman porti els calçotets per fora.

Riure, malgrat tot