15/09/2011

Aquell Comitè De Savis...

2 min

"N àpols no vibra amb el Fòrum 2013", diu la premsa d'ahir. Perquè resulta que els napolitans, com els barcelonins, també paguen amb desagraïment i desafecció l'esforç dels seus governants. I és per això que, avui, voldria oferir els meus consells a l'excel·lentíssim senyor Luigi de Magistris, homòleg del Molt Entranyable Joan Clos, perquè el que no han aconseguit Barcelona, ni Monterrey, ni l'altra ciutat organitzadora que ni que em matin no recordo, ho aconsegueixi Nàpols. Canviar el món d'una vegada, home.

D'entrada, m'alegra dir-los que el Fòrum de Nàpols té algunes semblances amb el de Barcelona. La més important és que l'equip de personalitats que dirigeixen la fundació ja ha estat substituït. Com el nostre enyorat "Comitè de Savis", que va haver de ser reemplaçat a mesura que els membres anaven dimitint. En qüestions literàries, el Fòrum de Nàpols també resulta ser el mateix embolic que el de Barcelona. Per exemple, es veu que vol "promocionar el diàleg intercultural i el coneixement entre les poblacions a través del respecte a la diversitat".

Jo recomano a l'alcalde Luigi de Magistris, sobretot, que no convidi el Dalai Lama a dialogar a la haima, perquè a última hora li pot passar com a nosaltres: que l'home cancel·li l'actuació per estrès. (Ho recorden? Va dir que no venia perquè patia estrès.) Que el Dalai Lama, que l'única obligació que té és reencarnar-se i fusionar-se amb el cosmos, digui que té estrès, no cola. En canvi, Mikhaïl Gorbatxov és una aposta segura. La prova és que a Barcelona potser va acabar venint tres vegades. I en una va defensar l'energia nuclear amb tant de fervor que va fer saltar les llàgrimes d'emoció als ecologistes presents sota la placa fotovoltaica. Jo, si fos l'alcalde, parlaria amb el seu mànager i li demanaria un preu especial 3x1.

stats