03/05/2012

Cornut i pagar el whisky

2 min

Diu que Mariano Rajoy pensa instal·lar peatges a les autovies de l'Estat perquè li surtin els números (ha de pagar l'AVE de Galícia, els pànzers i tancs que li tenia encarregats José María Aznar...). I si els instal·larà és perquè, fins ara, a l'únic lloc de l'Estat on s'ha de pagar per circular gairebé sempre és a Catalunya. A Madrid hi ha autopistes de pagament, sí. Però no les agafa ningú, perquè al costat hi ha esplèndides autovies gratuïtes i noves de trinca que et porten de Santa Jenny del Jarama a Villalba del Pryca per zero euros. El més emocionant de tot és que sempre et trobes el súbdit de Joan Carles I que et diu que si a Catalunya hi ha peatges és perquè, com tothom sap, som uns garrepes (es deuen pensar que Abertis ens dóna un sobre per Cap d'Any).

Mariano Rajoy, això sí, ha tingut un gest magnànim. Ha dit que els camions, de moment, n'estaran exclosos, de pagar. Però, tots? També els de Catalunya? O els de Catalunya, com sempre, van a part? Ho dic perquè, si fos així, em sortiria a compte comprar un camionet de segona mà a terminis i dur-lo amunt i avall carregat de sauló. El túnel de Vallvidrera, segons l'hora, val uns quatre euros. Vuit al dia. Quaranta a la setmana. Cent vint al mes. L'amortitzaria de seguida. I sí, ja sé què deuen estar pensant vostès. Em sortiria més a compte una targeta multipàs. Tenen raó. I de fet, la tinc! Quan la vaig pagar era vàlida fins al mes de juny, però ara, de cop, ha deixat de servir. Em sento com si hagués contractat un menú que incloïa primer, segon i postres i a mig menjar em diguessin que no hi ha tall, però que no em tornaran la pasta.

De tota manera, i coneixent el tarannà de Mariano Rajoy, ja m'imagino que aquesta mesura s'aplicarà per trams. Suposo que la primera autovia de pagament que inaugurarà serà la de Lleida. I després ja es veurà.

stats