Publicitat
Publicitat

Doncs que votin els espanyols

Esteban González Pons, vice secretari general d'estudis i programes del PP (no coneixia aquest càrrec, que m'imagino que deu ser tan específic com ben remunerat), demana que "siguin tots els espanyols els que participin en el debat sobre la sobirania de Catalunya".

Participar en el debat sobre la sobirania catalana ja ho estan fent. No fan altra cosa des de fa mesos. Com nosaltres. Es passen el dia dient-li "al senyor Mas" que "rectifiqui" (llegiu-ho amb to de Sánchez-Camacho), entrevistant l'Alfred Bosch i demanant cinc anys de presó per a qui convoqui un referèndum. Trobo que això ja és participar en el debat de manera més activa que jo mateixa. Per tant, suposo que el carismàtic González Pons el que vol dir és que haurien de poder votar tots els espanyols.

Què volen que els digui. Em sembla fantàstic. Absurd, però fantàstic. Si els espanyols votessin sobre la independència de Catalunya, finalment els catalans podríem saber (sense tancs al carrer Robadors) què diu la majoria del nostre país. I de la mateixa manera que ho sabríem nosaltres, ho sabrien també els europeus. També podríem saber què en pensen els valencians i els mallorquins, cosa que estaria força bé i permetria múltiples i variades interpretacions. I també podríem saber què en pensen els bascos. Justament ahir una enquesta del sociòmetre basc deia que un 25 per cent dels bascos estarien a favor de la independència i un 31 per cent hi estarien d'acord o no segons les circumstàncies. I suposo que les circumstàncies són "la pau" .

Decididament, em sembla la millor idea que ha tingut un senyor del PP des que el mític García Albiol va tenir la d'escriure aquest tuit: " En breves minutos redada de la G.U. en zona conflictiva. Prostitución y drogas. Poniendo orden en Badalona!!! " És un tuit que demostra que l'alcalde admirable busca tenir més seguidors, i ofereix, per tant, una informació de servei als delinqüents (tots romanesos, no cal dir-ho) de Badalona.