04/04/2012

Eloi Cordomí des de Lugo

2 min

M'he estat mirant programes del temps de Canal Sur. El mapa que fan servir és el d'Andalusia, no el d'Espanya. No donen la informació de, posem per cas, Lleida o Porriño, i estic segura que aquest fet no li sembla a Armand Querol, nou vicepresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, gens sospitós de nacionalisme galopant. Ho dic perquè en una entrevista ha dit que els mapes del temps de TV3 haurien d'incloure "la resta d'Espanya".

De la mateixa manera que el senyor Querol demana això per nacionalisme espanyol, n'hi haurà que, justament, demanaran que tot continuï com fins ara per nacionalisme català. D'acord. Però no hem d'oblidar el sentit comú. El centralisme (sobretot el mediambiental) és antiecològic. Els pagesos del Pallars que miren el temps (alguns d'ells votants del PP) volen saber si plourà o no plourà al seu conreu. I aquesta informació no la tenen si miren les televisions d'àmbit estatal, que, com que sí que informen de les temperatures de tot el regne d'Espanya, no es poden entretenir en les poblacions que no són capital de província. La situació em recorda aquell fragment de la pel·lícula Amadeus en què el rei considera vexatori que el protagonista de l'òpera estigui ajupit de quatre grapes, i Mozart li diu que si està ajupit no és per submissió, ni per cap qüestió política, és perquè mesurava el terra de l'habitació.

Pot passar que a partir d'ara, a TV3, en Cordomí ens digui el temps que farà a Barcelona però també el que farà a Sevilla. I pot passar que al Canal Sur donin, com fins ara, el temps que farà a Sevilla però no el que farà a Barcelona. D'acord. Potser tocarà acatar les normes. Però, aleshores, en conseqüència, per què no permeten d'una vegada que TV3 també es pugui veure a Sevilla (o fins i tot a Sedaví) i que el Canal Sur es pugui veure aquí? Tanta por fa?

stats