Publicitat
Publicitat

TOVALLONSNEGRES

Jordis

Potser és dura la incertesa de no ser reconegut a Europa, però és molt més dura la certesa de no ser reconegut a Espanya

De la mateixa manera que van inventar-se un compte fals de Xavier Trias, i de la mateixa manera que van dir “ Esto la fiscalía te lo afina”, de la mateixa manera que diuen que les càrregues de la policia l’1 d’octubre van ser “proporcionades”, han fabricat un delicte a mida (“sedició”) per empresonar els líders de l’ANC i d’Òmnium Cultural. S’han apressat a descriure el delicte com a “ concentración tumultuaria”. Si aquesta concentració pacífica (els dos empresonats van demanar als presents que se’n tornessin a casa) era “tumultuària” i, per tant, sediciosa, demà, si els interessa, poden venir a buscar-te a tu. Aturar un desnonament, per exemple, en aquest nou marc mental, podria també ser sedició. I tallar una carretera. I fer vaga.

Europa no farà res. Ens necessita a dins d’Espanya, que si no, seria un problema (no només econòmic). Però és clar, també, que nosaltres -catalans de tota mena- a dins d’Espanya només ens hi podem encabir d’una manera: callats i capcots o callats i aplaudint. Ens volen folklòrics, calçotaires, fent algun “castellet” i escrivint alguna novel·leta o alguna cançoneta. Ens volen rient els acudits de garrepes i ens volen pagant la festa. Però no ens volen ni moderns, ni independents, ni catalanoparlants, ni mestissos, ni republicans, ni amos del nostre destí. Potser és dura la incertesa de no ser reconegut a Europa, però és molt més dura la certesa de no ser reconegut a Espanya.

Hi ha una qüestió molt seriosa, a més a més. Hem vist la ràbia dels piolins pegant els nostres compatriotes. Hem vist l’“ a por ellos” (que, de facto, és una declaració d’independència per part d’Espanya). ¿Qui pot confiar que els policies que tenen tancats els dos Jordis no els faran mal? Sospito que no s’imaginen la força que tenen uns quants milions de catalans molt emprenyats, perquè han tancat en presó preventiva (poden ser quatre anys) dos homes que tenen família. Que també és nostra, en aquests moments.