Publicitat
Publicitat

Felicitats, Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca, que és un restaurant de Girona, Catalunya, ha estat votat el millor del món en la llista de la revista Restaurant, i és perquè no només compta amb el millor xef. Compta també amb el millor cambrer de vins i amb el millor cuiner de postres. Amb això vull dir que la carta de vins d’El Celler, ella sola, mereix una visita (no cal dir que supera la de l’Osteria Francescana i el Noma, per dir els dos que li van al darrere). Amb això vull dir que només amb les postres d’El Celler de Can Roca es podria muntar un restaurant a part. Però el menú d’aquest tipus de restaurants ha de ser per força com un disc conceptual on no has de sentir les cançons en solitari. Dels aperitius a les postres, el restaurant d’aquests tres homes fa un relat fantàstic.

Al Noma hi ha una carta de vins pensada, diria, sobretot amb criteris biodinàmics. Com a curiositat, per cert, direm que tenen vins del Priorat, com el Pedra de Guix, del celler Terroir al Límit (que ells, per error, anomenen “Pedro de Guix”), o de la Conca de Barberà, com Els Bassots. Aquest està a 550 corones daneses, que deuen ser uns setanta-cinc euros. Cap d’aquests restaurants té vins tan bé de preu com El Celler de Can Roca. I això és un esforç.

El Celler, a més a més, barreja la idea autòctona de quilòmetre zero amb la idea universal i “marcopolista” d’incorporar el que aprenem en terres llunyanes. Tenim molta sort que sigui al nostre país. Jo, un dia, fa anys, hi vaig trucar i vaig demanar hora per quan en tinguessin. Me la van donar, em sembla, per a un any i mig després. Vaig pensar que, mentrestant, estalviaria. I va ser divertit suposar que, un any i mig després, tot seguiria igual a la meva vida, hauria recollit els diners, estaríem bons i contents, encara ens estimaríem, i ho celebraríem per fi.

Riure, malgrat tot