19/10/2012

Ho sento, ja no vull la independència

2 min

Estem perduts. Aquesta setmana l'Alícia Sánchez-Camacho ha dit que si som independents els títols universitaris catalans deixaran de ser reconeguts. Recordem que en anteriors setmanes ja havíem perdut les pensions i les ajudes a la pagesia.

S'ha acabat la broma. Ja no vull ser independent, ho sento. I això que jo no tinc títol universitari. Però en una Catalunya independent no em quedaria, suposo, ni el recurs de fer-me la pelleringosa i dir allò de: "És que jo he estudiat a la universitat de la vida". Perquè per haver estudiat a la universitat de la vida també s'haurà de ser espanyol.

Per a les properes setmanes espero, doncs, un nou degoteig de desastres de lesa humanitat. Si no valen els títols universitaris, tampoc no ens valdran els carnets de conduir, ni els de ciclomotor. L'únic carnet que podrem tenir és el de manipulador d'aliments, perquè el dóna la Generalitat, i, potser, el de tinença de races de gos potencialment perillós. Així doncs, al nou estat independent que serà Catalunya no hi haurà cap llicenciat. Tots serem manipuladors d'aliments. Però no els podrem manipular, perquè s'hauran acabat les ajudes a la pagesia. Sí. Vostès diran que podríem menjar verdures congelades. Doncs no, perquè no tindrem ni un sol conductor de vehicle frigorífic. Les haurem de portar en carro i se'ns descongelaran pel camí. Això sí: la contaminació es reduirà una barbaritat. I la facturació dels peatges també. (Suposo que els peatges sí que ens els deixaran tenir, quan siguem independents.) Els únics cotxes que circularan per la catalana terra seran els dels estrangers procedents d'Europa. Perquè els espanyols que vulguin anar a França suposo que faran la volta en vaixell per l'oceà Atlàntic per no haver de trepitjar un territori tan desagraït com analfabet.

El panorama és tan realista com disgraciós. Però em pregunto: tot això ja ho saben a Escòcia?

stats