Publicitat
Publicitat

Jordi Cañas, aquest home...

Jordi Cañas, un polític que sembla inspirar-se en el personatge del Frutero de la sèrie 7 vidas , ha tornat a parlar. Suposo que Albert Rivera se sent còmode amb aital monologuista al partit. En fi. El clon del Frutero ha criticat que l'Onze de Setembre TV3 es gastés diners a "contractar un helicòpter que costa 97.000 euros quan deu més de 400 milions d'euros a les farmàcies". I ha afegit que "aquest govern ha destinat més de 36 milions de les antigues pessetes a un acte que promou la divisió dels catalans".

Deixem de banda l'entranyable puntualització de "les antigues pessetes" encara l'any 2013. Fa segles que tenim amb nosaltres l'euro, però els nostàlgics del passat, com en Cañas, continuen comptant en pessetes (i per què no en sestercis?). Anem a la segona part de l'enunciat. Té raó. L'Onze de Setembre promou la divisió dels catalans. I la Fira d'Abril. I el Dia del Llibre. I la castanyada. Són actes no unitaris. N'hi ha que detesten la Fira d'Abril. I n'hi ha que no es mouen del sofà el Dia del Llibre. I n'hi ha que el dia de la castanyada celebren el Halloween. En cap cultura del món, en cap, hi ha cap acte que no fomenti la divisió. És impossible la unanimitat.

D'altra banda, que es queixi que TV3 gasti pasta en un helicòpter "quan deu més de 400 milions a les farmàcies" és per llogar-hi chaises longues . Déu n'hi do. Qui deu pasta a les farmàcies no és TV3 sinó el govern de Catalunya. I en deu perquè el govern d'Espanya no li paga el que li deu! De tota manera, l'any que ve ja mirarem de fer-ho sense helicòpter. Potser les vistes aèries es poden fer amb uns telèfons mòbils enganxats amb cinta aïllant (donada per alguna ONG) al casc de diversos paracaigudistes voluntaris. I el que estalviem servirà per finançar l'obra Arcadi Espada sobre gel, el musical .