29/01/2013

Mesures contra la corrupció

2 min

Amb tota l'alegria del meu pobre cor llegeixo que el PP prendrà mesures contra la corrupció. Amb valentia. Sense que els tremoli la mà, el partit ha decidit que "educarà fiscalment els nens per prevenir el frau". Des dels onze anys "hauran d'adquirir coneixements tributaris" per complir amb Hisenda a l'edat adulta. Com que el temari és el que és, m'hi jugo un mugró que hauran de retallar les classes de literatura.

La idea és brillant, perquè sens dubte si Luis Bárcenas hagués anat a aquestes classes no hauria caigut en la temptació de tenir presumpte diner negre en un presumpte compte de la presumpta Suïssa, la finalitat del qual fóra anar a parar en presumptes sobres per a presumptes dirigents del partit que governa presumptament Espanya.

Però per què limitar-nos a classes de fiscalitat? El frau és un pop amb tentacles diversos. Posats a combatre'l des de l'edat infantil, hi ha moltes assignatures que els nens haurien de fer per ser honrats de grans. Per exemple, jo faria una assignatura de moda prêt-à-porter . D'aquesta manera, els alumnes aprendrien que desviar diners de la trama Gürtel per fer-te fer vestits a mida és lleig. I que val més cosir-te'ls tu mateix a casa. I jo els faria estudiar, també, una assignatura d'automoció. Seria un bon sistema per prevenir que els nens, de grans, tinguessin la temptació de muntar una estafa gràcies a les ITV. I, naturalment, també ens caldria que els alumnes s'apuntessin a classes d'escriptura creativa. D'aquesta manera comprendrien que és lleig i poc creïble fer veure que els jubilats són en realitat jornalers sense feina per muntar una trama de cobraments d'atur falsos. ¿I unes classes de fisioteràpia? Anirien la mar de bé per evitar la tromboflebitis que s'esdevé quan adjudiques concessions d'obres a dit...

stats