Misc 08/06/2011

Miracle a les urnes

i
Empar Moliner
2 min
Un vot nul amb la imatge d'Escrivà de Balaguer ha fet la guitza a ERC.

Llegeixo que "una estampa del fundador de l'Opus Dei, sant Josep Maria Escrivà de Balaguer, introduïda al sobre electoral d'un votant d'ERC, ha acabat provocant que la formació s'hagi quedat a un vot d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Girona". M'alegra fer constar que el redactor de la notícia no ha escrit "Opus Day", com fan en molts llocs, per exemple al fòrum espiritual www.ungidos.com .

La idea del vot nul (expressament) sempre m'ha semblat fascinadora. Hom va a votar, però un cop allà introdueix al sobre un element inconvenient i generalment manufacturat. En aquest cas una estampa d'Escrivà de Balaguer.

El redactor de la notícia dóna per suposat que és un votant d'ERC qui ho ha fet, però no tindria per què ser-ho. Podria ser un votant del PP que justament trobés que els d'ERC són uns descreguts. M'agradaria conèixer aquest votant decisiu per poder-li preguntar les raons del seu vot nul. Per què una estampa d'Escrivà de Balaguer? I, sobretot, d'on la va treure? Truco a l'11888 i demano botigues d'estampes a Girona. No n'hi ha cap, però sí que n'hi ha a Olot. Em donen el telèfon de la casa El Arte Cristiano. Hi telefono i demano si tenen estampes del sant, aquest sant que practicava una diversitat de mortificacions corporals ( posar-se un cilici o fuetejar-se un cop per setmana) que haurien fet les delícies de Flavio Briatore. I es prenia tan a pit la mortificació que es veu que "esquitxava de sang les parets de la cel·la".

La dependenta d'El Arte Cristiano, una senyora amabilíssima, em diu que no toquen la qüestió d'estampes. Ells fan imatgeria, sobretot. Li pregunto si tenen alguna imatge de sant Escrivà, però em diu que no. "I on en podria trobar una, doncs?" "A Girona no hi ha cap casa que ens compri, a nosaltres, però a Barcelona hi ha la casa Casals".Truco a la casa Casals, al carrer de Boters. "Bon dia, que tenen estampes de sant Escrivà de Balaguer?" Un senyor, també educadíssim, em diu que li sembla que se li han acabat, però que li truqui al cap de cinc minuts, que m'ho mira. De tota manera, si vull, tenen imatges a 27 euros. Truco al cap de cinc minuts i em diu que se li han acabat, però que en tindrà. Que les té demanades.

Busco a internet "imatgeria" i em descoratja que les botigues de venda d'adminicles religiosos, com ara la casa Sala (especialista en rosaris, creus, estampes i medalles) siguin a la mateixa pàgina que les botigues de venda d'adminicles esotèrics, com ara la casa Nostradamus (especialista en tarots, banys de descàrrega i espelmes per a bruixeria). Fracasso un cop més. No trobo estampes del sant que ha aconseguit que ERC es quedi a fora de l'Ajuntament de Girona. I això em fa pensar dues coses: que el votant desconegut devia imprimir-se l'estampa de Google Imatges. I que, sens dubte, hi haurà qui pensi que el fet que ERC s'hagi quedat a un vot de tenir representació a Girona és un altre miracle de sant Escrivà de Balaguer.

stats