TOVALLONS NEGRES
Misc 14/12/2011

Què es deu?

i
Empar Moliner
2 min

Diu l'encara ministra Salgado que la pasta que el govern d'Espanya li deu al de Catalunya, efectivament, l'hi deu. Però és que ara no la pot pagar. Per la seva banda, la Generalitat, que no cobra la pasta que la ministra Salgado diu que li deu tot i que no l'hi pot pagar, diu que els treballadors de l'administració pública han d'entendre que potser hi haurà retards a l'hora de cobrar.

Però què dic jo? Ahir vaig provar de fer-li entendre al noi de la caixa del supermercat Condis que aquell caldo envasat que acabava de comprar l'hi devia, però que no l'hi podia pagar i ell em va amenaçar que cridaria els Mossos. Ja m'agradaria a mi que el noi de la caixa del supermercat Condis tingués tanta paciència com el govern de Catalunya. Per això, l'única cosa que se m'acut és comunicar a la Generalitat des d'aquesta columna -que utilitzo en benefici propi sempre que puc- que el trimestre que ve no pagaré l'IVA.

Ja sé que pagar l'IVA és la meva obligació. No dic que no vulgui pagar-lo. Reconec que el dec (i perdó per la rima) però és que ara no en tinc ni cinc al calaix. Els diners que em paguen en concepte d'IVA no són meus, són de l'Estat. Jo, com tots els treballadors per compte propi, només en sóc la recaptadora. Els tinc amb mi durant tres mesos i aleshores els trec de la caixa i els torno. És un favor que faig molt de gust a l'Estat, tot i que exigeix molta maduresa per part meva. Quan et paguen amb IVA et sembla que cobres més i tendeixes a gastar-t'ho en lloc de posar-ho al compte de l'IVA. Però és que aquest cop no podré complir amb la promesa. Em quedo l'IVA perquè haig de pagar els autònoms. Si no els pago a temps, Hisenda em multa. Em sembla que si l'Estat reconeix que té un deute amb el govern del meu país però no el paga, no hi haurà cap represàlia si jo faig el mateix amb el deute que tinc amb l'Estat. Gràcies, ja em trobo millor.

stats