Publicitat
Publicitat

Què ha fet malament Convergència?

Admetem-ho. Ara sí que el procés està tocat i enfonsat. Una de les muses de Convergència abandona el vaixell. I no em refereixo a la Feliu. Em refereixo a una altra cantant que no sabíem que havia abraçat el timó amb mà ferma i cor calent. Rebeca, intèrpret de Todos los chicos son igual, ha fet una revelació que deu haver caigut com una galleda d’aigua freda a la seu en venda del carrer Còrsega. «Abans votava CiU, ara voto Ciutadans».

De CiU a Ciu... tadans. El contrari del que dicta la moda. El que tocaria per ser modern és escurçar una paraula i no pas allargar-la. La Rebeca, per estar à la page, hauria hagut de passar de Ciutadans a simplement CiU. Com les persones modernes, que no diuen «un japonès» sinó que diuen «un japo ». Però ella (ho va demostrar al disc Rebeca, rebelde como tú ) no és algú que segueixi les modes...

Rebeca, recordem-ho, és la protagonista (la «prota») de l’anunci de pneumàtics Aurgi, que a mi, particularment, em recorda el millor Zappa. Vestida de cuiro, fa una reinterpretació del seu èxit Duro de pelar. Si a Duro de pelar deia « Tú siempre fuiste duro de pelar, duro de pelar... », a l’anunci fa: « Me voy a Aurgi, no quiero pagar, no quiero pagar ». No sé si a partir d’ara, a Aurgi, hi aniran més partidaris de Jordi Cañas i menys partidaris de Felip Puig. En tot cas, moro per saber quines noves reinterpretacions musicals farà en els propers congressos de Ciutadans. Proposo: « Las esteladaaaas, hay que retirar, hay que retirar ». O «Ruinas del Borneee, hay que ‘enderrocar’, hay que ‘enderrocar’ ». Rebeca és el complement musical perfecte per amenitzar els mítings Carina Mejías. Ara el que cal esperar és que aquest partit no la decebi com CiU. Ciutadans no es pot permetre que una Rebeca dolguda es passi al PP, a ERC, al PSC o a la CUP. I no dic a Barcelona en Comú, perquè competir amb El run run és impossible fins i tot per a ella.

Riure, malgrat tot