CRÍTICA TV
Misc 31/07/2011

Sobre el funeral d'Amy Winehouse

i
Empar Moliner
2 min

Tots vostès ho deuen haver llegit. Dos humoristes d'un programa de la televisió brasilera, Pánico na TV , de la cadena Rede TV, van colar-se al funeral de la cantant Amy Winehouse amb el propòsit de fer-ne un espectacle apte per ser emès. Els hem vist, doncs, fent veure que ploraven davant dels micròfons d'uns reporters alemanys, mentre se'ls escapava el riure.

La qüestió trenca potser l'últim tabú que quedava a la televisió carronyera. Ja s'han mostrat, fins i tot, excrements de persones famoses i excepte mostrar-nos autòpsies de celebritats mortes, només quedava això: fer befa d'algú que està de cos present i davant dels seus pobres pares. S'ha de dir, també és cert, que en el periodisme escrit (de casa nostra) hi ha hagut algun jove voltoret que un o dos dies després de la mort del cuiner Santi Santamaria ha practicat aquesta mena d'activitat necròfila.

En fi. ¿Vostès dirien que són males persones, aquests dos còmics? ¿Dirien que són conscients d'haver comès una vilesa? I, sobretot, ¿els sembla que haurien fet el mateix (els dos còmics) en el funeral d'una persona anònima?

Jo diria "sí, no, no". Que al funeral d'una persona anònima no ho haurien fet, perquè a l'audiència li hauria fet pena. ¿I no li farà pena a l'audiència que hagin anat a fer burla al funeral d'una cantant? No, perquè sortia per la tele. I la gent que surt per la tele, per a un sector de la població de cervell bàsic (una majoria) és com si no fos de veritat. ¿No han vist mai com es comporta una gran majoria de persones si veuen algú que surt per la tele? De vegades parlen d'ell, com si ell no els hagués de sentir. El toquen sense permís. Fan això.

stats