Publicitat
Publicitat

Sopar distès

El tuit el va fer Mariano Rajoy a les 3 i 49 minuts de la matinada. Diu: “ Agradable y distendida cena la de anoche en torno al Rey Juan Carlos”. I a la foto, el distès Joan Carles i els encara més distesos expresidents González, Zapatero i Aznar, a part d’ell, gens distès. Són a Casa Lucio.

Però la foto no és del final de l’àpat, sinó del principi. Es nota per la serenitat de les cares, però també pel que hi ha a la taula. Un pan de torta (el posen per defecte a les taules) per encetar, excepte del cantó de Rajoy, que es veu una mica ratat. Les copes són buides i netes. Diria que són les Cabernet, de Riedel, o les Montsant. En tot cas, són les copes que posen, també per defecte, a les taules de l’establiment. El president Aznar té el tovalló a la falda.

Casa Lucio és un d’aquells restaurants tradicionals, amb més passat que futur, de preu elevat, amb molt bon producte. Gambes de primera, pernil de primera i preus de primera. Carta de vins molt clàssica amb poquíssimes concessions a la modernitat, però amb meravelles. Per exemple, riojas ancians (de quan els cellers de la Rioja que avui són ulcerosos feien les coses bé). Conceptualment, el lloc és més masculí que femení. Ho dic en el sentit que no és un lloc on aquesta mena d’homes hi durien les esposes (o amants oficials).

Els ous estrellats amb patates fregides, que són el plat famós de la casa, poden decebre a qui hagi viatjat una mica. Valen vuit euros amb noranta. La gràcia del lloc és que l’amo es passeja per les taules per deixar-se retratar. Si sap que véns de Catalunya, et pot explicar un distès acudit de catalans.

Mai sabrem qui va pagar. I quins vins van demanar. Sé -per les informacions que m’han donat diversos elaboradors de vins- que l’exmonarca té el morro fi i que, segons com, no s’hi posa per menys de cent euros l’ampolla. De tota manera, a en Rajoy me l’imagino bevent Mahou.

Riure, malgrat tot