Publicitat
Publicitat

CARTA AL SUBSCRIPTOR DIGITAL DE L'ARA

Sortejar un lloc de treball

Al Centre Comercial Diagonal Mar, de Barcelona, hi ha exposada una panera (i ja em perdonaran, lectors, que sigui de les que encara no diuen cistella ). La sorteja una empresa de nom desenfadat, Kickatkrisis, i inclou regals com un creuer, una consola, el pagament de la hipoteca per diversos anys, un cotxe, les colònies d'estiu de la canalla o un viatge solidari a l'Índia. Perquè, si és a l'Índia, pel mateix preu sempre és molt millor que sigui solidari. Ah, sí. I un lloc de treball.

Què puc dir? Ara mateix corro a la cua de l'Inem per advertir els aturats que vagin tirant cap als grans magatzems a comprar butlletes. Val la pena deixar-se el subsidi sencer en butlletes i més butlletes per obtenir aquest bé preuat. Un lloc de treball! Uau! Sí, d'acord, la feina no és de directiu de l'Illa Diagonal, ni de presentador de les notícies, ni d'optometrista, ni de pediatre, perquè aquestes són feines de responsabilitat que requereixen uns coneixements diversos i que, per tant, no pot ocupar qualsevol desesperat que hagi comprat una butlleta. La feina és a les botigues de pernil Enrique Tomás. De manera, doncs, que si aquest Nadal (ja em perdonaran, lectors, que sigui de les que encara no diuen els Nadals ) hi anem a comprar cent grams d'espatlla ibèrica potser ens hi trobarem els ulls agraïts, aquosos, bòvids i esperançats d'un exaturat que ens farà sentir millors persones. Un exaturat que, a sobre, podrà fer un viatge solidari a l'Índia.

Recordo que una discoteca, en context estiuenc, va sortejar una operació de mamelles entre les clientes. Però això va ser considerat vexatori i al final no es va produir. Pel que sembla, sortejar un lloc de treball no n'és, de vexatori, de manera que albiro molts altres sorteigs. Una nit de sexe, per a les persones necessitades, un ronyó, per als que estan en llista d'espera, una fecundació in vitro totalment gratuïta.