22/12/2011

T'ho juro per Robespierre

2 min

Estimat senyor Josep Bargalló, li escric perquè crec que vostè, en aquests moments, és una persona d'interès nacional i, si seguim així, serà una persona d'interès també estatal. Vull dir que avui li escric jo des d'aquestes pàgines, però és que demà li trucaran de La noria .

He llegit a l'ARA que el gendre del rei d'Espanya el va venir a veure per demanar-li 300.000 euros per "desenvolupar promocions esportives". I he llegit també que vostè "va denegar la tramitació de la sol·licitud perquè ni veia clar el projecte ni tampoc la idea de col·laborar amb una fundació presidida per un membre de la família reial".

Que el gendre del rei l'anés a veure a vostè demostra que o bé és un geni o bé no hi és tot. M'imagino la conversa nocturna al palauet de Pedralbes, que, tot i que figurada, tradueixo: "Ja et vaig dir, Iñaki, que aquests d'Esquerra Republicana no ens volen, que sembla mentida..." I també m'imagino la que va tenir vostè, en una casa més modesta: "Nena, avui m'ha vingut a veure l'Urdangarin, t'ho juro per Robespierre".

Si li escric és perquè friso per saber-ne tots els detalls, d'aquesta trobada. Diu que vostès es van quedar sorpresos quan van veure que "el mateix gendre del rei feia de comercial per a l'Instituto Nóos". Però portava escortes? ¿Abans de la règia visita van venir els Mossos per comprovar que no hi hagués cap bomba a les clavegueres? ¿A vostès els van escorcollar? ¿Duia el gendre alguna cartera o carpeta amb papers a dins? ¿Va escriure alguna cosa durant la trobada? Amb quin bolígraf? Quina lletra fa? Va voler prendre algun refresc? Fanta, Coca-cola, aigua de Vichy, una Estrella? ¿Vostè va tenir la sensació que ell sabia que vostè era republicà o és un detall que li va semblar que se li escapava? ¿Li va estrènyer la mà com fan sempre els comercials? ¿Li va donar una targeta seva? ¿Era d'aquelles que et pots fer al metro, a les màquines del costat del fotomaton?

stats