Publicitat
Publicitat

Un anunci

Ales imatges de l'anunci, en blanc i negre, un home clenxinat, de certa edat, es mira l'horitzó. És un actor que s'assembla molt a José María Aznar, l'expresident del govern del Regne d'Espanya i espòs de l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella. Fa cara d'eternitat. I mostra, aparentment sense voler, musculatura pectoral treballada. Es nota que va al gimnàs, però també es nota que no hi ha anat tota la vida. No sembla un esportista de cap manera. Sembla un d'aquests homes que, coincidint amb el divorci, han decidit consagrar-se a fer maratons. Ara la càmera (subjectiva) ens ensenya el mar. S'endevina que es tracta de la costa gallega, per quatre topònims als cartells que es veuen al fons. Lluny s'hi veu un vaixell mig enfonsat. L'actor que s'assembla a José María Aznar se'l mira i somriu. La càmera ens en mostra els peus descalços, mig ensorrats a la sorra. Una nècora se li acosta al dit gros. Puja la música. Sentim el soroll del vent.

Tot seguit, els ulls de l'home s'alcen cap al cel. Endevinem què pensa, perquè la pantalla s'omple amb la cara d'un altre actor. Aquest s'assembla a Artur Mas. Està entre reixes i hi ha una actriu, que s'assembla molt a Helena Rakosnik, que li duu un entrepà amb llima. L'actor que s'assembla a Artur Mas fa ulls tristos, com penedits. Es nota que acaba de declarar la independència de Catalunya i li han caigut cinc anys a l'ombra. L'actor que interpreta José María Aznar, en canvi, riu pèrfidament i aixafa la nècora amb el peu descalç.

Aleshores, una veu molt però que molt sexi xiuxiueja aquest missatge: "Declarar la independència de Catalunya, cinc anys de presó. Ensorrar un vaixell petrolier a la costa gallega i carregar-se totes les nècores que hi havia, no té preu. Hi ha coses que els diners no poden comprar. Per a tota la resta, MasterAznar".

PUBLICITAT
PUBLICITAT