02/01/2012

13 comentaris, 86 "M'agrada" i 34 tuits

2 min

Cert és que hi ha comentaris d'internautes als articles i notícies de la premsa que són panolis, avorrits, previsibles, demagògics o indocumentats. (I cert és que hi ha articles que també són panolis, avorrits, previsibles, demagògics o indocumentats.) Hi ha el comentarista paparra que troba que el censuren, el que es queixa de les faltes d'ortografia dels altres amb un comentari ple de faltes d'ortografia o el que succiona de manera tan desmesurada l'autor (" ¡Bravo, valiente! ") que ja veus que deu ser el seu cap de premsa. Però n'hi ha de molt divertits i enginyosos. Per llegir comentaris burletes contra el Madrid, per exemple, no hi ha com llegir l' As i el Marca , perquè allà és on els seguidors del Barça aboquen les ànsies de creativitat. En canvi, per llegir comentaris abrandats i guerrers dels seguidors madridistes no hi ha com llegir comentaris als articles de l'Sport i El Mundo Deportivo .

Ara bé, una cosa són els comentaris i l'altra, aquesta possibilitat de dir si una notícia "t'agrada". Entenc molt bé que puguis dir si un article t'agrada (i és una gran alegria per a l'articulador). Però una cosa és votar un article i una altra votar una notícia. Votar una notícia són litxis d'un altre paner.

"L'Hospital Moisès Broggi dóna per mort un pacient de vuitanta-nou anys que és viu", publicava l'ARA el Dia dels Innocents. I la notícia té -mentre escric això- 13 comentaris, 34 tuits i 86 "M'agrada". Què és el que els agrada? No crec que sigui la manera de redactar el text, perquè la seva autora, la Lara Bonilla, sempre redacta igual de bé. Vull dir que jo diria que no ha escrit millor aquesta notícia que, per exemple, aquella altra que es titulava "L'epidèmia de grip arribarà al gener". Aleshores, és alguna cosa de la notícia el que els agrada? Quina? Que s'hagi donat per mort el pacient? Que en realitat no fos mort i que estigui viu?

stats