Publicitat
Publicitat

40.000 cuques

“Nen, nen, tu, pssst! Nano, porta més gambes que avui hem cobrat!” Me’ls imagino dient això, però és perquè sóc ressentida i avinagrada. Posaria la mà a la vitro que no ho faran. Els membres de la UEFA no es gastaran els 40.000 eurons de la multa del Barça en gambes.

Però se les mereixerien, perquè la jugada els ha sortit molt bé. Han multat el Barça perquè els aficionats duien banderes estelades durant un partit. I no ha sortit cap cantant, artista, futbolista, membre de Societat Civil Catalana, polític federalista, president de club de futbol o si més no president de Club de Fans de Bustamante a dir que no entenen per què s’ha de multar un club de futbol perquè els aficionats duguin banderes estelades. De moment, l’estelada no és una bandera il·legal. No és una bandera que ofengui o menyspreï cap col·lectiu com les banderes nazis o franquistes que, algun cop, veiem als estadis. La raó per la qual la UEFA ha multat el Barça, doncs, és perquè es tracta d’una bandera “inadequada”. I per què és inadequada? Perquè expressa uns sentiments separatistes. Indica que qui la porta no està a gust a Espanya. I suposo, doncs, que per la mateixa raó, portar banderes republicanes també suposaria multa, perquè també fóra inadequat expressar que no vols mantenir la monarquia.

40.000 euros són molts euros. I com que no es tracta que el Barça vagi pagant partit rere partit, la UEFA ha fet molt bé de sancionar el club i no els aficionats. D’aquesta manera obliga el club a escorcollar-los i a requisar-los les banderes. Que ho faci el mateix club està molt ben pensat. Hi haurà baralles a les portes, hi haurà gent que no podrà entrar, hi haurà banderes d’estranquis. Hi haurà qui es pintarà l’estelada a la cara. Realment, els 40.000 euros haurien de servir per pagar unes gambes. Nen, tu, psst!

PUBLICITAT
PUBLICITAT