TOVALLONS NEGRES

La majoria social catalana

La mentida, la mentida grossa, és “el problema de convivència” a Catalunya

Pedro Sánchez diu que “la majoria social catalana no vol la independència”, que “els independentistes han de reconèixer que han mentit i que han fracassat” i que “el problema de Catalunya és la convivència”.

Que la majoria social de Catalunya no vol la independència està per veure, i dir-ho és una trampa que només pot sortir de la culpabilitat. Si voler la independència significa que et peguen i que tanquen a la presó els polítics i líders socials que la promovien, tot i que no hagin fet res, potser té raó. Si al país X saps que et tancaran a la presó si no vas amb burca, no pot sortir l’imam de torn a dir que la majoria social de dones no vol anar amb el cap descobert, no? ¿Creu Pedro Sánchez que la majoria social de Catalunya no vol un referèndum com el d’Escòcia, amb una campanya normal pel sí i pel no? Au, va. No es poden posar portes al camp, que diuen els castellans, però si hi poses tanques electrificades, ja et juro jo que les vaques no passen, perquè no es volen pas enrampar.

Que els independentistes “han de reconèixer que han mentit i han fracassat” és una altra qüestió interessant. Fracassat, segur, com sempre. La proclamació d’aquesta última República va durar menys que la de l’any trenta-u. Mentit, ho haurem de veure. No sé si ens inclou a tots, en la mentida (i en aquest cas ens hem mentit a nosaltres mateixos), o si només ho diu pels polítics independentistes. Si han mentit, per què són a la presó? O han mentit i no volien la independència o no han mentit i no en sabien més.

La mentida, la mentida grossa, és “el problema de convivència” a Catalunya. Dilluns, els principals promotors d’aquesta mentida, d’aquesta excusa, d’aquest bullying pervers, van cometre una moció de censura desesperada al Parlament. Tothom, excepte el desnerit PP, els va ignorar. Veurem què passa en aquestes noves i espanyolíssimes eleccions que ha promogut ell mateix. Veurem què diu la majoria social sobre l’independentisme.