Mentides

No entenen que el dia dos era evident que tothom criticaria la violència policial

L’Asociación Pro Guardia Civil ha enviat cartes a l'Unicef per “exposar la situació dels fills de guàrdies civils que viuen a Catalunya amb motiu de la situació que pateixen els menors d'assetjament i humiliació”. A Twitter han penjat la carta acompanyada d'una foto de nens en pijama de ratlles darrere del filat d’un camp de concentració. Diuen: “Ja coneixem aquesta situació, que a Europa ja n'hem [sic] patit, durant el règim nazi i la Guerra dels Balcans”.

No cal, ara, argumentar res. Què els hem de dir dels nazis? ¿Els hem de recomanar la lectura de Primo Levi? ¿De Liliana Millu? ¿Aquell capítol amb la dona esperant veure el fill, al camp del costat, perquè és el seu aniversari i li ha guardat una mica de la seva ració de menjar, com a regal, però el nen no apareix, perquè ha mort? Llegiu-la, aquesta autora. 'El fum de Birkenau'. I què els hem de dir de la Guerra dels Balcans? ¿El que expliquen els supervivents que van venir a viure aquí sobre les refinades tortures a les iaies (tortures contemporànies: plàstic calent als ulls) perquè diguessin on tenien les joies? Bah.

La Guàrdia Civil menteix. Als atestats, als judicis. Aquesta associació menteix en les cartes a l'Unicef. Vull pensar que no tots els guàrdies civils són així, però no he sentit els dissidents. El dia 1 d’octubre la Guàrdia Civil va pegar a la població pacífica. Ara el jutge Llarena acusa uns homes –avui a la presó– perquè “l’1-0 la violència es va expressar” amb les lesions que van patir els agents que hi van intervenir. Fan aquest tuit per descarregar-se de culpa. Per justificar-se. No entenen que el dia dos era evident que tothom criticaria la violència policial. Fan aquest tuit per protegir els seus fills de les crítiques. I no entenen que aquest tuit provocarà les crítiques dels seus fills i de tots els seus familiars que siguin bones persones.