26/04/2012

Una 'firmica'...

2 min

Aquest Sant Jordi, a l'esmorzar que s'ofereix als autors a l'Hotel Regina, hi ha hagut una novetat. És un esmorzar que es fa amb l'objectiu que els autors surtin en una foto que l'endemà publiquen alguns diaris. La qüestió és que, darrerament, a la foto només hi surten els autors, diguem-ne, alternatius. No hi surten autors catalans consagrats, com per exemple, en Ferran Torrent, que voltava per allà, però sí que hi surten autors no literaris, com la cuinera que firma el llibre Recetas fáciles para fetichistas . Mario Vaquerizo, marit d'Alaska i autor d'un llibre de vivències personals, sí que hi va sortir. I el doctor Estivill. I tres nutricionistes que proposen dietes definitives per aprimar-se i no tornar-se a engreixar. I dues professores de literatura (totes dues molt sexis) que han fet estudis sobre l'amor cortès en la literatura catalana. I cinc autors de novel·la negra. I quatre de novel·la històrica.

El cas és que per allà també voltava un actor amb un pijama rosa. Es tractava d'en Quimet Pla, que interpretava el personatge protagonista de l'obra L'avi de cent anys que es va escapar per la finestra , de Jonas Jonasson, publicat per La Campana. Com que l'autor no havia vingut, en Pla firmava llibres en nom seu. Pel que vaig comprovar, al públic li encantava.

L'estratègia està molt bé i em sembla una gran idea per donar sortida a llibres de fons en un dia com el de Sant Jordi. El gremi podria llogar un autor amb boina i posat sorneguer que firmaria sense parar exemplars d' El quadern gris . I el mateix Lluís Homar, disfressat de Hamlet, podria firmar llibres, en nom de Shakespeare, amb una calavera a la mà. Sílvia Munt podria fer de Colometa i Bruno Oro de Maruja Torres. I jo parlaré amb Agnès Busquets, no pas perquè em substitueixi, sinó perquè puguem estar simultàniament en dues parades i vendre el doble.

stats