11/02/2013

Les hienes i el nyu

2 min

El Reial Madrid es querellarà contra TV3 perquè el programa Esport Club va emetre un reportatge on feia servir aquell recurs suat i antic de posar el fragment d'un documental d'animals per il·lustrar un comportament humà. En aquest cas intercalaven les imatges d'un grup de hienes atacant un nyu solitari amb les dels jugadors del Madrid trepitjant o donant puntades de peu a Leo Messi. A ningú no se li escapa que aquesta querella no és només un Tranxilium per als ànims dels socis escalfats per la classificació a la Lliga. És també un argument més per als que tenen molt d'interès a fer-nos creure que TV3 és la tele d'uns trapelles inconscients i secessionistes.

Les puntades de peu i trepitjades que els jugadors blancs li propinaven a Messi eren d'una gran brutícia i violència. Per tant, ningú no pot negar que mostraven un comportament molt animal. ¿Però que les imatges demostrin un comportament molt animal vol dir que se'ls pot comparar amb l'animal anomenat hiena ? El diccionari de la Real Academia de la Lengua Española ens diu que una hiena també és, per analogia, "una persona de mals instints i cruel". Per tant, doncs, si el jutge es mira les imatges, potser donarà la raó als de l'Esport Club .

Ara bé. La qüestió és que ser comparat amb l'animal hiena és ofensiu. ¿S'haurien querellat els del Real Madrid si haguessin estat comparats amb animals més honorables, com per exemple els lleons o els tigres? No. I trobo que això és molt injust cap a la hiena, que és un dels animals més bonics i nobles de la Terra. Fomenta els valors del treball en equip i fa una tasca de reciclatge de residus del tot necessària. Que fàcil és criticar les hienes només perquè són carronyaires i perquè fan pudor (a causa del desenvolupament de les seves glàndules anals). Que injust és per als amics de les hienes que els del Barça no es querellin contra els de l' Esport Club per haver comparat Messi amb un nyu.

stats