15/03/2012

El meu llibre històric i d'intriga

2 min

Com cada matí després de la tertúlia, en Basté, al seu programa matinal de RAC1, dóna pas a la Noemí Biboles, que és la veu gravada (preciosa, per cert) que anuncia les ofertes d'El Corte Inglés. Gràcies a la Noemí, en Basté ha inaugurat un gènere nou: el de replicar en directe a la veu d'un anunci. Som molts els fans d'en Basté que esperem els seus "Què dius, ara?" Doncs bé, ahir la Noemí anunciava les propostes d'El Corte Inglés per al Dia del Pare: comprar-li "una camisa per sortir", o "la seva colònia preferida o una de nova" o bé "una novel·la d'intriga o una d'històrica". I em sembla molt bé que algú vulgui regalar-li al pare una camisa per sortir, la seva colònia preferida o una de nova. Però, sens dubte, el que em sembla millor és que li regali una novel·la d'intriga o una d'històrica.

Durant aquestes setmanes, la meva persona s'ha dedicat a la promoció editorial, però potser no ha quedat prou clar -ja se sap com són els periodistes- que la meva última novel·la és justament una novel·la d'intriga i històrica. Sí, sí. Ja ho sé. A les entrevistes precisament he dit que no era una novel·la d'intriga, ni una novel·la històrica. Però ho he dit per fer-me la irònica, i el problema és que no se m'ha sabut captar. Justament, la meva és una novel·la ideal per a tots els pares de Catalunya amants de la intriga i de la història simultàniament.

Aprofito per dir que també és històrica i d'intriga La dona veloç , de la meva amiga Imma Monsó (que també es volia fer la irònica amb els periodistes i que, com jo, no va ser entesa). I fins i tot ho és Què pensa Pilar Rahola , del meu amic Marc Pérez. I també ho és Córrer per ser feliç , del meu estimat Arcadi Alibés. Suplico, doncs, a El Corte Inglés que ens posin al prestatge de llibres d'intriga i històrics, juntament amb els d'en Ruiz Zafón.

stats