TOVALLONS NEGRES
Misc 13/07/2012

La llista de Mariano

i
Empar Moliner
2 min

Estic repassant la llista de béns i productes als quals el govern de Schindler s'ha vist obligat a apujar l'IVA per veure si en puc prescindir. Puc prescindir perfectament, per exemple, d'alguns productes considerats de "luxe", que pugen del 18 al 21 per cent, com ara els cosmètics, les compreses i els tampons. Perquè, com tothom sap, la crema antiarrugues, les compreses i els tampons són productes de ties riques i capricioses. De què fan olor els núvols? De pasta, nena, de pasta. A partir d'ara, doncs, s'ha acabat el luxe. A partir d'ara farem servir els famosos panyos de les nostres àvies i no pas el Tampax pearl . Em consolaria pensant que, de fet, no queden tants anys per a la menopausa, si no fos perquè a la menopausa, capricioses com som, ens agafarà per fer servir un altre producte de luxe: els bolquers per a les petites pèrdues d'orina.

Els llibres de paper continuen com fins ara amb l'IVA superreduït, però els llibres electrònics no. I està molt bé, perquè d'aquesta manera, quan t'envien a casa un llibre de paper del, posem pel cas, doctor Bolinches, tu saps que aquell arbre que ha mort ha mort per una bona causa. La literatura en majúscules. És millor sacrificar arbres que no pas no sacrificar-los.

Però, sens dubte, l'IVA que pagaré més de gust és el del pa integral. Si compro pa blanc, en pagaré un IVA superreduït del quatre per cent, com fins ara, perquè és producte de primera necessitat. Però si compro pa integral no, perquè el pa integral no és un producte de primera necessitat. És un producte de hippies i d'esquerranosos pollosos. Ja coneixem els que mengen pa integral. Són uns quissoflautes. Duen rastes. O encara pitjor, són alemanys. El pa integral no és de dretes i és per això que Mariano Rajoy no menja pa integral. Cap espanyol de bé no menja pa integral.

stats