19/12/2011

Es lloga habitació en palau cèntric

2 min

Llegeixo a la premsa d'ahir l'edificant cronologia de les activitats de l'empresa del duc i la duquessa de Palma. M'aturo a l'any 2007, quan es veu que l'assessor extern del rei (assessor que els súbdits paguem amb molt de gust) va estirar-los les reials orelles. En aquest any, diverses companyies els van fer emocionants pagaments. I un d'aquests pagaments, 34.000 euros, tenia el seu origen, segons que informa Público , "en l'elaboració d'un informe per a una empresa valenciana sobre l'opció d'organitzar una gran festa multicultural".

Suposo que la corona tornarà als ciutadans tota aquesta pasta il·lícita. I si cal, potser podrien llogar habitacions del Palau de la Zarzuela a algun estudiant Erasmus. Perquè seria lleig que, un cop es demostri tot plegat, el responsable civil subsidiari dels tripijocs ducals fos l'Estat, perquè els caps de l'Estat també són ells i només faltaria que destinessin una partida dels pressupostos generals a indemnitzar-nos per les coses lletges que han fet. Vull dir que trobo que la pasta il·lícita que s'han quedat l'haurien de tornar de la pròpia butxaca. De l'assignació que tenen i que abans de final d'any sabrem en què es gasten. I quan ho sapiguem, segur que els comprendrem una mica més, de la mateixa manera que, al súper, comprenem també aquell delinqüent que roba no per vici, sinó per menjar.

Però és noble reconèixer les coses. I jo sóc noble (no noble a la manera dels ducs, sinó en sentit figurat). De manera que em trec el barret davant d'ells. Em sembla molt intel·ligent i molt ben pensat per part de l'empresa de la reialesa (i perdó per la rima) fer servir l'expressió "gran festa multicultural". Dir que vols muntar una gran festa (per no dir Fòrum, que ja es va fer servir) i que serà "multicultural" és la manera més segura per fer que tothom afluixi la mosca.

stats