18/10/2012

La mani federalista

2 min

El desconcertant Pere Navarro ha fet una conferència anomenada La solució federal on ha proposat una reforma de la Constitució per poder fer "un referèndum específic sobre la independència". Però no s'emocionin. Ell s'hi oposaria. Perquè ell (a diferència d'un considerable nombre de militants del seu partit) no vol que Catalunya sigui independent. Ara bé, també diu que li agradaria que abans de situar els catalans "davant de la disjuntiva irreversible de la independència, se'ls pogués consultar sobre el pacte federal".

Em sembla bé que en Pere Navarro no vulgui prohibir aquesta votació. Vol dir que és un demòcrata i que no té por. Els ciutadans hauríem de poder votar totes les qüestions que ens han vingut imposades i que ens afecten políticament. Un dia els mandamassos tenien por que les dones poguéssim votar. Avui ja votem. I estic segura que també un dia no gaire llunyà els súbdits d'Espanya podran finalment votar si volen seguir mantenint monarques. Perquè el món canvia, haurem d'aprimar exèrcits i tancar palaus, suprimir reverències feudals, camarlencs i avions privats, per poder també suprimir el Banc dels Aliments. Sí, sí. El rei va ser clau en el 23-F, sí. Però si li devem res pel seu paper aleshores (sigui quin sigui aquest misteriós paper) em sembla que ja ho hem pagat amb escreix.

Però en Pere Navarro no només vol que se'ns pregunti sobre la disjuntiva irreversible. També vol que se'ns pregunti si volem el pacte federal que proposa. I vol dir que cal? Potser el que ha de fer és una campanya pel no, com faran els unionistes a Escòcia (on no és tan clar que hagi de guanyar el sí). I si el poble vota que no, aleshores en Pere Navarro haurà de fer el que sens dubte ha fet fins ara: treballar intensament i incansable perquè el PSOE accepti aquest model federal. I un cop l'accepti el PSOE, treballar encara més intensament i incansable perquè l'accepti el PP. Ànims. Espero per ben aviat la manifestació.

stats