Publicitat
Publicitat

El preu de la investidura

Diu Ada Colau que el seu acte d’investidura va costar 15.000 euros menys que el de Trias. I això és bo o dolent depenent de la destinació d’aquests 15.000 euros estalviats. Si van anar a una altra partida, fantàstic, perquè canviar de govern és canviar unes prioritats per unes altres. Diu Colau que el principal estalvi va venir de la supressió del càtering privat i de la retirada d’elements com les catifes vermelles dels espais nobles, que el 2011 van costar 4.300 euros. Pel que sembla, els actes de dissabte van costar 27.500 euros, i els del 2011, 42.700. Són xifres -totes dues- que maregen. Estaria bé saber-ne el detall, de tants de diners.

Personalment, veig bé que en els actes solemnes hi hagi elements solemnes, com catifes o cava o càtering. Convidar a menjar per celebrar coses és un acte cultural que, no sé per què, ara és proscrit. Veig bé, esclar, que es pagui una despesa justa i raonable per aquests actes. Veig bé que les empreses que ho fan vagin canviant.

Aplaudiré que l’alcaldessa de Barcelona faci servir el transport públic com ara el metro si això no li fa perdre temps i si no costa més pasta als contribuents. Vull dir: ¿anar en metro val més pasta de guardaespatlles i controls antiterroristes? ¿Anar en metro garanteix -potser sí- ser a temps a més llocs a la vegada? Pensem, si no, que el xofer també cotitza i té família.

Vull dir: conec tot de gent que veu bé gastar cent euros en un viatge low cost a Londres però que veu molt malament gastar cent euros en un menú degustació en un restaurant de Barcelona. Hi ha qui veu bé gastar vint euros en un llibre i molt malament gastar-los en una entrada en un parc d’atraccions. Només són prioritats. Però per què unes tenen més bona premsa que d’altres? ¿És més noble el fabricant de confeti de la Colau que el que lloga les catifes del Trias? ¿És més noble el que lloga les catifes del Trias que el que fabrica el confeti de la Colau?

Riure, malgrat tot