Publicitat
Publicitat

El que ens hauria de cagar el tió

"El estudio de la Historia de España es esencial para el conocimiento y comprensión no sólo de nuestro pasado, sino también de nuestro mundo actual", diu el text d'introducció del nou currículo escolar del Ministerio de Educación. Ells en diuen currículo i no pas currículum, per estalviar-se aquesta m final que no saben pronunciar, i que, per tant, transformen en n, com sap molt bé David Beckham.

Suposo que el ministre Wert pensa que això que està passant a Catalunya (i que sens dubte, amb paciència i asfíxia, acabaran sufocant) no s'ha de repetir mai més. I com que si ha passat és (consideren) per culpa dels mestres, el que s'ha de fer és entrar a sac en les matèries, per controlar-ne els continguts. Però ja se sap que a les províncies els mestres són díscols i podrien tenir la temptació de fer veure que estan fent el que se'ls mana però no fer-ho. Per tant, per assegurar-se que obeiran, als exàmens hi entraran els continguts dictats des de Madrid. Si algú explica el 1714, per ell farà! El que entrarà a l'examen són "los fusilamientos del Tres de Mayo". *( Data corregida arran de les observacions de dos lectors)

Com que avui caga el tió, i el tió sol cagar llaminadures i no accepta peticions, només puc esperar que, entre torrons i neules, em cagui la mala llet necessària per desobeir mentre encara siguem súbdits espanyols. La nostra filla té sis anys. És molt petita encara per entendre el que ens imposen i per què. Però, com puguem, li haurem d'explicar que considerem que el que vol fer a l'escola el ministre Wert és immoral i injust, i ens toca desobeir. Encara que un dia ens costi les notes. Sempre li dic que no s'ha d'obeir una ordre que et sembli injusta. N'hem parlat moltes vegades. Sé segur que quan ella sigui gran, aquest pla d'estudis imperialista del ministre Wert sortirà als nostres llibres d'història. I jo li podré dir que nosaltres ens vam rebel·lar.