TOVALLONS NEGRES
Misc 22/05/2012

32.000 quilòmetres quadrats

i
Empar Moliner
2 min

Ahir, Pere Navarro, que és primer secretari del PSC, va fer unes declaracions -a l'ARA encapçalaven la llista de les notícies més interessants pels lectors online - que em van dur al desconcert, primer, i al bar, després. Va dir que "Catalunya sola seria un país més petit i més pobre".

Que sols seríem més pobres ho adverteixen alguns economistes i alguns polítics. Tot i que altres economistes i altres polítics asseguren tot el contrari: que sols seríem més rics. Però jo em crec en Pere Navarro. Sé que deu tenir dades i que no ho ha dit per fer-nos por o per "marcar perfil propi" (que és a la política el que a la discoteca és "marcar paquet"). I com que em crec en Pere Navarro penso que Catalunya no té més remei que quedar-se "sola". En primer lloc, per solidaritat. Si Catalunya "sola" seria més pobra, queda entès que Espanya, sense Catalunya, seria més rica. I en segon lloc per coherència. A mi em sabria molt de greu que el meu manso no es divorciés de mi per no perdre el pis. ¿Ens hem de quedar amb Espanya només per no ser més pobres? Seria digne d'uns catalans garrepes i nosaltres no volem ser uns catalans garrepes. No ens hem de voler separar per ser més rics. Però no ens hem de voler no separar per no ser més pobres.

Però, segons Pere Navarro, Catalunya "sola" també seria més petita. I aquí sí que m'amoïno. Què vol dir exactament? No deu pas voler dir que seria més petita perquè ja no formaria part d'Espanya, perquè això és erroni. Espanya seria més petita, sí, però Catalunya no. Si no és que amb la independència, efectivament, Catalunya s'encongís. Actualment Catalunya ocupa una superfície de 32.000 quilòmetres quadrats. És urgent que en Navarro ens passi les dades que té. Quants quilòmetres calcula que ens encongiríem? Ho dic més que res per saber si, un cop independents, haurem d'urbanitzar Aigües Tortes.

stats