TRIBUNALS

Dos anys i mig de presó per l’estafa amb persecució al Paral·lel

Els tres autors de l’estafa de pel·lícula que va acabar al febrer en una fugida embogida per l’avinguda del Paral·lel de Barcelona poden respirar alleujats: un sortirà de la presó ben aviat, si no ho ha fet ja -el condemnen a menys de dos anys i no té antecedents per delictes greus- i els altres dos els castigaran tan sols amb dos anys i mig. Els ha sortit prou bé perquè, d’entrada, la fiscal reclamava condemnes de fins a 11 anys de presó i, tenint en compte que ja n’han complert gairebé un, els queda poc temps entre reixes.

No és que el tribunal de la secció segona de l’Audiència de Barcelona que els va jutjar ahir cregui que els delictes són poc importants, sinó que els advocats dels acusats van arribar ahir a un acord amb la fiscal. D’entrada els acusava d’intent d’estafa i robatori, conducció amb evident menyspreu per la vida dels altres, conducció temerària i falsedat documental. Finalment n’hi va haver prou que es declaressin tots tres culpables d’intent de robatori amb violència -pel qual els caurà un any i nou mesos de presó- i que dos també es reconeguessin culpables de conducció temerària. La fiscal va retirar les acusacions d’intent d’estafa, de conducció amb evident menyspreu per la vida i de falsedat documental.

Segons l’escrit d’acusació, els estafadors, que van intentar quedar-se 150.000 euros en efectiu i en bitllets petits dels dos propietaris d’una empresa que havien de comprar amb un primer pagament de 600.000 euros falsos -però amb publicitat afegida de manera que no els podien acusar de falsificar-los-, van fugir quan es van veure descoberts. I ho van fer d’una manera prou vistosa. Van sortir corrent de l’Hotel Tryp Apolo del Paral·lel on havien de fer el negoci, es van ficar dins del cotxe que els esperava a l’entrada amb el tercer acusat amb el motor en marxa, i van arrencar tot i que al davant hi tenien un dels homes que anava amb els propietaris de l’empresa, que va intentar aturar el cotxe.

Llavors va començar una fugida boja, amb l’home enganxat al capó, fent ziga-zagues, pujant per sobre de les voreres, travessant semàfors en vermell i xocant amb altres vehicles que es va acabar quan van girar cap al carrer Nou de la Rambla, on hi ha una comissaria dels Mossos, i un camió els va barrar el pas.