SUCCESSOS

L’autòpsia confirma que el nen de Girona no va morir amb violència

Els Mossos van visitar la casa el 31 de desembre però no van notar res

El nen de set anys que els Mossos d’Esquadra van trobar dimarts mort en un pis de Girona no va tenir una mort violenta. Ho confirma l’autòpsia que se li va fer ahir, segons ha pogut saber l’ARA. Segons l’autòpsia, el nen de set anys duia entre un i tres mesos mort quan el van trobar. Encara no se sap per què va morir.

El cos del menor no tenia signes externs de violència i això ja va dur d’entrada els Mossos a pensar que podria haver mort a causa d’una malaltia no tractada per desconfiança respecte de la medicina convencional. Van arrestar els pares per homicidi imprudent, després de prendre’ls declaració a la comissaria, i es preveu que avui passin a disposició judicial. Encara falten proves complementàries per completar l’autòpsia i l’historial mèdic de la família.

Els pares i els dos germans grans del nen dormien i menjaven al costat del llit on hi havia el cadàver del menor, tapat amb llençols i flassades, des de feia més d’un mes. A l’habitació on era el nen hi havia diversos matalassos i també una taula on aparentment la família continuava fent vida.

Dues visites

Els Mossos d’Esquadra també van confirmar ahir que uns agents van anar a veure el pare de la família el 31 de desembre a petició del consolat nord-americà -els pares són dels Estats Units-. Una persona de la família del pare feia temps que intentava parlar-hi i, com que no ho aconseguia, va demanar ajuda al consolat, que ho va requerir als Mossos. Els agents no van arribar a entrar al pis, des de la porta van parlar amb l’home sense notar res estrany i li van comentar que es posés en contacte amb el consolat. Ell els va dir que es trobava perfectament.

Dimarts, cinc dies després, els Mossos van tornar al pis avisats per la propietària de l’habitatge. Els pares van tornar a fer veure que no passava res i van dir que el nen dormia per intentar que no els descobrissin. La propietària de l’habitatge havia alertat la policia perquè feia mesos que no cobrava i quan va anar al pis a reclamar els diners, va notar un comportament estrany en els pares, que no li volien obrir la porta i va sentir crits i sorolls.

La família té dos fills més -un nen i una nena més grans-, i cap dels tres menors anava a l’escola. Aparentment, seguien un sistema d’aprenentatge a través d’internet. Feia setmanes que no es relacionaven gaire amb els veïns de l’escala. Els dos fills més grans han passat a estar sota tutela provisional de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Està previst que se sotmeti els pares a un examen psicològic. Segons alguns testimonis, el pare -normalment bastant amistós- havia canviat d’actitud des de feia poc i havia deixat de relacionar-se amb els veïns. Fins i tot els havia deixat de saludar.