SUCCESSOS

L’agressió ultra al metro el 8-O va ser per racisme

“Ves-te’n al teu puto país, això és Espanya”, va cridar un dels dos nois que en van agredir un altre a la línia 2 del metro de Barcelona el 8 d’octubre, poca estona després de la manifestació unionista convocada per Societat Civil Catalana. Així ho va explicar en una denúncia, a la quan ha tingut accés aquest diari, un dels testimonis de l’agressió. El mateix testimoni assegura que no té cap dubte que si van atacar el noi va ser perquè tenia “faccions indígenes”.

Dos testimonis, a més del vídeo que va circular per les xarxes socials, acrediten que els dos agressors -que vestien samarretes de la selecció espanyola i que els Mossos ja tenen identificats- van increpar i agredir la víctima sense cap provocació.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha personat en el cas com a acusació popular. Ho ha fet perquè “és una brutal agressió a un usuari de transport públic que sembla que té com a causa el perfil ètnic de la víctima”, explica el tinent d’alcalde Jaume Asens. “És important que les víctimes de racisme o qualsevol acte d’odi sàpiguen que tenen l’Ajuntament al seu costat”, afegeix Asens.