Publicitat
Publicitat

TRIBUNALS

Un càrrec de Rigau nega les instruccions pel 9-N

La directora de Serveis Territorials del departament d’Ensenyament a Barcelona comarques va declarar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que no havia donat instruccions als directors d’escoles i instituts per al 9-N. Segons fonts que van tenir accés a la declaració, sí que va admetre que s’hi havia reunit dues vegades, els dies 16 i 22 d’octubre, però va dir que tan sols els havia informat de les possibilitats que tenien.

Les reunions, va assegurar, van ser informals i es van fer a petició dels directors, després que el president, Artur Mas, digués que el procés participatiu es faria a les escoles. La directora de Serveis Territorials i dos inspectors d’Ensenyament van declarar ahir en la causa que afecta el president, Artur Mas, la ja exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, pel procés participatiu del 9-N.

Rigau havia comunicat a la Fiscalia que ni ella ni ningú d’Ensenyament havia donat “ordres” o “comunicacions verbals o escrites” als directors “suggerint” que permetessin l’accés als centres als col·laboradors del 9-N. Va afegir que no havien “existit” reunions per dir com actuar de cara al 9-N.

21D