Publicitat
Publicitat

SUCCESSOS

Un préstec, al darrere del doble crim de Sant Gervasi - Galvany

La policia investiga si l’homicida havia avalat el majordom assassinat

Els Mossos d’Esquadra sospiten que l’home que abans-d’ahir va assassinar a ganivetades un majordom i la subdirectora d’una oficina de CatalunyaCaixa al barri de Sant Gervasi - Galvany de Barcelona ho va fer per motius econòmics. Segons ha pogut saber aquest diari, investiguen si el presumpte homicida havia avalat un préstec al primer assassinat, i creuen que qui gestionava l’operació era la subdirectora apunyalada, la segona víctima. Després de cometre els dos atacs, l’home es va acabar tirant daltabaix del pont del túnel de la ronda General Mitre, on el va atropellar un autobús.

L’agressor suïcida servia la mateixa família que el primer home que va matar. Com ell, era majordom, encara que treballaven en cases diferents. A més, tots dos eren d’origen filipí, tot i que feia dècades que vivien a Catalunya i tenien la nacionalitat espanyola. També tenien una edat molt semblant -48 anys l’homicida i 50 el primer mort-. Segons l’agència Efe, a més de companys de feina eren amics. Els policies estan interrogant l’entorn dels dos homes per aclarir les circumstàncies del doble crim, i també han demanat informació bancària a CatalunyaCaixa. Els agents mantenen obertes totes les línies d’investigació d’un cas que encara s’ha d’aclarir.

El primer assassinat es va cometre en un edifici del carrer Johann Sebastian Bach, a Sant Gervasi - Galvany. Dues veïnes van sentir crits i cops al pis de sota cap a les deu del matí, aproximadament. Més tard el propietari de l’habitatge es va trobar el cos del majordom damunt d’un bassal de sang. Havia rebut diverses ganivetades al pit i al coll. El pis era d’una família força coneguda entre el veïnat d’aquest barri de la zona alta de Barcelona. El matrimoni que hi viu s’ha traslladat aquests dies a una altra finca.

Segons les indagacions policials, cap a dos quarts de dotze l’home que havia mort el majordom va anar a l’oficina de CatalunyaCaixa del carrer Ganduxer, que és a 400 metres de l’escenari del primer crim. Va entrar al banc i va anar a buscar directament la subdirectora, que exercia temporalment les funcions de directora. Li va clavar diverses ganivetades al pit i al coll, tal com havia fet amb la primera víctima, i va fugir. La dona va morir hores després a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Just després de cometre el segon crim el majordom homicida va fugir amb una moto. Però la va deixar a la confluència de la ronda General Mitre i del carrer Doctor Fleming, a uns 200 metres del banc, i es va tirar des de dalt del túnel de Mitre al mig del carrer. Un autocar que hi circulava no va poder frenar i el va atropellar. L’agressor va quedar ferit crític però va morir una estona més tard a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Homenatge

Els treballadors de CatalunyaCaixa van recordar ahir la seva companya i van condemnar el seu assassinat fent tres minuts de silenci davant de totes les seus de l’entitat. A la seu central, a la plaça d’Antoni Maura, s’hi van aplegar familiars, companys i amics de la víctima. S’hi van congregar mig centenar de persones. A l’acte el portaveu de la UGT, Ignasi Rivera, va reclamar més seguretat per als treballadors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT