Misc 09/04/2019

El fiscal Bautista nega cap vinculació amb el cas d'espionatge a Puigdemont

Assegura que s'ha posat en contacte amb la fiscalia belga per demanar explicacions

i
Ernesto Ekaizer
2 min
El fiscal de l'Audiència Nacional Carlos Bautista durant una conferència el novembre del 2018 al Col·legi d'Advocats de Balears

Madrid"Què és això, quina barbaritat!", diu atònit el fiscal de l'Audiència Nacional Carlos Bautista, el fiscal del judici oral de l'11-M, especialitzat en terrorisme jihadista, al llegir les informacions que assenyalen que la fiscalia belga l'hauria apuntat com a persona clau en l'espionatge a Carles Puigdemont i que el situen en un hotel a Brussel·les a finals de gener del 2018, des d'on s'hauria efectuat una trucada a través d'una de les targetes SIM britàniques vinculades amb el cas de les balises. Bautista reacciona sorprès mentre exhibeix a l'ARA els documents de la invitació per participar el gener del 2018 en la reunió a Brussel·les del projecte francès de lluita antiterrorista anomenat Jupitter.

"La invitació per exposar sobre bones pràctiques és en aquesta ocasió de la fiscalia federal belga", explica Bautista, que matisa que a l'hotel en qüestió s'hi van allotjar els vuit participants de la reunió, inclòs ell mateix. A la reunió es van fer entrevistes amb magistrats, fiscals, policies i serveis d'intel·ligència de Bèlgica sobre les experiències de lluita contra el terrorisme jihadista. "Les habitacions les va reservar la fiscalia a l'Hotel Bristol Stephanie", que està molt a prop de la seu del ministeri públic belga, afegeix el fiscal de l'Audiència.

Segons Bautista, ell sempre viatja amb el seu telèfon oficial i es limita, per vigilar les despeses, a utilitzar el wifi dels hotels i assenyala que "si hi ha una trucada, per descomptat, no és al Regne Unit, com es pretén, sinó a la meva dona, a Madrid". El mateix fiscal qüestiona com és possible creure en un muntatge en què ell, un fiscal de l'Audiència Nacional, participa en una operació com a mínim "alegal" com és el cas de l'espionatge a Carles Puigdemont.

El projecte Jupitter, que agrupa jutges i fiscals en la lluita contra el terrorisme, es reuneix cada any des que es va crear a França amb fons de la Unió Europea, el 2017, i compta amb la participació de sis països: França, Espanya, Bèlgica, Holanda, Alemanya i Bulgària. Després de la primera conferència, a París el juny del 2017, es fan les trobades a cadascun dels països.

Bautista ja s'ha posat en contacte amb la fiscalia belga per demanar explicacions.

stats