11/11/2011

Mama, el Rajoy és dolent?

2 min
Chacón va conversar amb els periodistes ahir al bus del PSC.

No tothom pot dir que ha fet un viatge d'autocar assegut al costat d'una ministra espanyola. A la seva dreta, concretament, però tampoc he pogut triar. El mateix dia de la retirada del vídeo de la mort, Carme Chacón va fins al míting de Cerdanyola amb el bus de campanya, i això una caçadora d'anècdotes no s'ho pot perdre. Una caçadora d'anècdotes, per entendre'ns, afila el boli quan la candidata ens explica que l'agost passat va portar el seu fill de tres anys a veure un partit de pretemporada del Barça a Miami. "El vaig vestir rigorosament del Barça de cap a peus, i el Miquel no parava de preguntar-me: mare, i els petits quan juguem? Li vaig dir que ell no jugaria, que anàvem a veure els futbolistes grans, els de la tele. I el nen va saltar: llavors per què m'has vestit així?".

El nen, que està a l'època dels perquès, li pregunta sovint si el Rajoy és dolent. Sa mare, que el deu veure molt espavilat, li explica que el PP es carregarà l'escola pública, i el Miquelet entén que el senyor Rajoy no vol que ell vagi al col·legi (públic, sí) de Madrid on fa P3.

"Tenir-lo és el millor que he fet a la vida, a vegades diria prou, el vull veure créixer. Però les dones no podem tornar enrere, hem de seguir empenyent. Hem d'aconseguir més mesures de conciliació i acabar amb els horaris estratosfèrics". Mentre això no arriba, i ja ens podem esperar assegudes, la Chacón fa el que fem totes les mares treballadores del món mundial: sentir-se culpable. "Tinc la culpa aquí clavada, incrustada".

Parlant de culpa. Assegura, però costa de creure, que no havia vist l'espot que ha fet retirar: "Si m'ensenyessin tot el material abans, demanaria que em fessin sortir més guapa, amb photoshop". Creu que ara el qui s'ha de retirar és el conseller Boi Ruiz: "Li queden dos telediaris". A ella com a ministra tampoc li queda gaire més. Se li escapa que el pròxim matí de Reis serà el primer que podrà viure amb el seu fill: dóna per fet que ja no haurà d'assistir a la Pasqua Militar.

Li pregunten què li faria més il·lusió i respon: "Guanyar el dia 20". A Miami, ai, el Barça va perdre.

stats