Misc 15/02/2012

El circ, el perruquer i l'amor a primera vista

i
Eva Piquer
2 min
La tenista durant la lectura del comunicat.

Surto de la roda de premsa d'Arantxa Sánchez Vicario i tinc disset trucades perdudes, trenta-nou missatges de WhatsApp i un parell de SMS de parents, amics i coneguts que m'han vist per la tele. A quina cadena? A totes, incloses les que encara esperen llicència per emetre. La notícia seria que ningú m'hagués vist: mai de la vida s'havien concentrat tantes càmeres en una llibreria. Ni per un premi Nobel, ni per Carlos Ruiz Zafón.

Només se m'acut una cosa pitjor que saber-te assejat per vuit-cents objectius alhora: haver escrit un llibre en contra dels teus pares. Entre tants periodistes, hi ha de tot: els indignats perquè es nega a respondre preguntes (són capaços de muntar una acampada), els que s'aixequen i aplaudeixen com fans histèrics quan acaba de llegir el comunicat ("¡Vamos, vamos!", criden) i els que sentim sobretot llàstima per l'extenista catalana (res no la delata, però és catalana), per bé que ja voldríem estar tan arruïnats com ella.

"Ni el Ronaldinho!", exclama una col·lega referint-se a l'expectació generada, i no sé si felicitar-la per haver encertat la comparació o ajudar-la a trobar-ne una de millor. Una cronista d'esports està ben dolguda: "Ha tirat per terra vint anys de carrera en cinc minuts". Un col·lega estripa el full amb les preguntes que no ha pogut formular. I un paio que em sona però no acabo d'ubicar es converteix en el protagonista involuntari del circ mediàtic d'aquest migdia: a falta de declaracions de l'autora del llibre, les teles i ràdios se'l disputen per fer-li una entrevista. Desplego la reportera d'investigació que porto dintre, ehem: el paio en qüestió és el perruquer Alberto Cerdán, amic íntim de l'Arantxa.

Fa por: ensopegues amb un dels tres mil cables que enllacen amb les unitats mòbils de la rambla Catalunya i vas a petar davant la càmera del programa de la Griso, posem per cas, que hi connecta en directe. Per no prendre mal, em refugio en les memòries de la tenista, en concret en el capítol dedicat al marit. Hi diu: "Quan el vaig conèixer en un sopar amb amics vaig tenir la certesa que seria el pare dels meus fills". Caram, això explica moltes coses. Com ara que hagi presentat el llibre el refotut dia de Sant Valentí.

stats