13/11/2011

Quan l'amor s'acaba

2 min

La infidelitat té aquestes coses: després de seguir durant tres dies la Chacón, em frenen el pas a l'entrada d'un acte convergent. Els dec semblar sospitosa, amb raó: els he fet el salt amb l'enemic. Però que te la fotin amb el teu millor amic encara fa més mal.

Trobada d'exdiputats de CiU a Madrid. Estava anunciada la presència d'un altre ex, el president Pujol, i no el veig enlloc. Jo en tinc un, d'ex, que va desaparèixer literalment del mapa i va renegar de tota la seva vida anterior, però no crec que sigui el cas de Pujol. O no ben bé.

És un consell de l'escriptor David Cirici: quan ens enamorem no hi volem pensar, però abans de triar parella hauríem de tenir en compte si l'ara candidat a nòvio serà un futur bon ex. N'hi ha que avui t'adoren i demà et volen assassinar o et porten als tribunals. Ho va patir CiU quan es va acabar l'idil·li amb Aznar: "Va passar de parlar català en la intimitat a no parlar -explica Xavier Trias, que va sofrir les conseqüències del desamor-. Ens tractava de manera dura, prepotent, amb menyspreu."

Joaquim Molins havia tingut més sort: "Sabeu quina és la diferència entre l'Aznar que vaig conèixer jo i el que va conèixer en Trias? Els nostres vots. L'Aznar no es va comportar igual quan ens necessitava que quan no". Ja ho fan, les parelles: si estan massa carinyoses, potser et volen convèncer de renovar el sofà. Però sovint el problema no és el sofà sinó la persona que te'l vol fer comprar: aquí s'imposa el divorci o, si convé, la nul·litat matrimonial.

Miquel Roca és conscient de ser "una relíquia", però aquest migdia se sent "rejovenit" i s'expressa amb la contundència de l'amant traït que intenta recuperar l'orgull: "Estic tip que em diguin pel carrer com ens enyoren. Amb tres vots més no ens enyorarien tant". Diu que els electors no poden fer la mala jugada al president Mas de votar-lo a Catalunya però deixar-lo tirat a Madrid. I pronuncia un "Duran, jo et votaré" que sona a "em casaré amb tu".

Aquest acte sobre la continuïtat catalana a Madrid es diu Fil Roig. Fa referència al fil roig de la història, sí. Però no em sento rodejada de rojos, avui. O no ben bé.

stats