Publicitat
Publicitat

CORREPINS I BOTICLASTES

Galets a les urnes

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha amenaçat el PSOE situant la data de les hipotètiques terceres eleccions... el dia 25 de desembre!

Anar a comicis un cop més per incapacitat de formar govern és una falta de respecte. Ja hem votat. I ho hem fet dos cops. Els polítics tenen el deure de posar-se d’acord. Ara bé, situar aquestes terceres votacions el dia de Nadal seria més que una falta de respecte. Seria un insult.

Més enllà de ser creient o no, gairebé tothom es reuneix en família aquell dia. Com poden posar-nos l’obligació de votar el dia més festiu de l’any? Tothom està desplaçat!

Més desgavells: algú ha pensat que hi haurà milers de persones que seran escollides aleatòriament per passar el dia al col·legi electoral per fer de presidents de mesa, de vocals, etc.? Es quedaran sense dinar de Nadal, no podran passar el dia amb fills o pares o família que, potser, vénen de lluny, fins i tot de l’estranger.

A moltes llars, si al que cuina li ha tocat ser a la mesa electoral, es quedaran sense la sopa de galets o la carn d’olla. No és difícil imaginar la quantitat de gent que el vespre abans o aquell mateix matí aniran a urgències i aconseguiran una baixa. Dient “Tinc diarrea” n’hi haurà prou. El ball de substituts produiria un caos total. Alguns col·legis electorals obririen sense ningú per organitzar les urnes.

Si s’està buscant baixa participació, hi ha una cosa que no entenc. Entre els votants del PP hi ha els de més edat, els més catòlics i els més tradicionals. Perdrien molts d’aquests vots. En canvi, el diumenge següent és 1 de gener. Si s’escull aquest dia, els que no aniran a votar seran els més joves, que estaran recuperant-se de la revetlla de Cap d’Any. I és entre els joves que hi ha menys votants del PP.

O els del PP són burros o la data anunciada és fum, fum i fum.

Riure, malgrat tot