Jo també sóc Boateng

El problema de Boateng no va ser que fos regatejat per Messi, ja que, sincerament, en cada partit en veiem uns quants de jugadors que el crac argentí supera i deixa enrere amb extraordinària facilitat.

El problema de Boateng no va ser que Messi acabés fent gol, ja que el davanter blaugrana marca gairebé en tots els partits que juga.

El problema de Boateng no va ser la manera de caure, a plom, com un pes mort, com si un franctirador li hagués disparat un tret (aquest és un dels vídeos virals que corre per xarxes socials), o com si caigués en un forat (un altre vídeo). Molts jugadors perden l’equilibri quan Messi mou la pilota cap a un costat abans d’anar-se’n pel costat contrari. No és el primer jugador que Messi deixa assegut a terra.

El problema de Boateng per haver-se convertit en la víctima d’un regat del qual s’estan fent mems amb milions d’enviaments i descàrregues, per haver-se convertit en el blanc de les burles i bromes dels mitjans de comunicació i internautes, és un altre.

I es resumeix en tres paraules: passava per allà.

És com quan cau un piano de cua des d’un cinquè pis i tot just passes per sota i et cau a sobre. No en tens cap culpa i és impossible que et salvis. Si ets allà has begut oli. T’ha tocat i no hi ha res a fer.

Qualsevol de nosaltres al lloc de Boateng s’hauria desplomat amb el maluc capgirat, caient mig enrere, mig de costat, rendit com els gladiadors derrotats, mossegant la pols. A l’entrevista després del partit el defensa ghanès ho va expressar molt bé: si et quedes sol davant de Messi això és l’únic que et pot passar.

Boateng era al lloc equivocat en el minut equivocat. Aquest és el seu únic pecat. Com un màrtir, redimirà la resta de defenses del món, encarnant el mite de Messi.

Jo també sóc Boateng.