02/12/2012

Navarro denuncia pressions del món econòmic per afavorir la sociovergència

2 min
Pere Navarro, el líder del PSC, va fer ahir una ofrena a la tomba d'Ernest Lluch, assassinat ara fa dotze anys, a Maià de Montcal (Garrotxa).

BARCELONAEl PSC tenia incentius per encetar el joc de la governabilitat amb una CiU mancada de suports: parar la consulta, mitigar les retallades amb més contundència del que creuen que ho farà ERC, crear contradiccions internes a CDC i tornar a ser un partit de poder a Catalunya. Però Pere Navarro creu que si ERC acaba convertint-se en l'aliada del govern, ell pot liderar pràcticament en solitari l'oposició, fer forat i tornar a convertir el PSC en alternativa, malgrat tots els problemes que l'assetgen, l'últim, la corrupció. El PSC no jugarà i allunya la sociovergència, però Navarro va denunciar ahir que ha rebut pressions, per fer el contrari, dels que més fervorosament aplaudien Mas i la seva aposta per l'estat propi en campanya. Es referia, sobretot, al món econòmic.

En una entrevista a l'agència Efe, el primer secretari del PSC va indicar que l'elit econòmica que, a través de diverses enquestes fetes per patronals com Cecot, Pimec i la Cambra, donava suport a l'estat propi, ara recela que un govern de CiU amb el suport d'ERC "doni estabilitat". "Aquests que ara ens demanen responsabilitat, l'hi haurien d'haver demanat a Mas perquè no avancés les eleccions. Molts van celebrar la convocatòria d'eleccions i l'aposta independentista de Mas, mentre que el PSC avisava, ja llavors, que no era la millor solució per a Catalunya, i així ha estat", deia Navarro, no sense deixar d'assenyalar les "contradiccions" de l' establishment , que havia girat l'esquena als socialistes.

Navarro va indicar que el seu objectiu passa "pel diàleg i les propostes", i ahir mateix ja va insistir, en un homenatge del PSC de les comarques gironines a l'exministre Ernest Lluch, en la necessitat que Mas intenti reobrir immediatament la negociació del pacte fiscal amb Rajoy, que el sobiranisme considera superat.

El líder dels socialistes catalans també va indicar que el PSOE ha estat "molt respectuós" amb les apostes i la política de pactes del PSC. Alfredo Pérez Rubalcaba no es va prodigar en la defensa del federalisme fins al tram final de la campanya, i es va negar a donar suport a l'aposta de Navarro pel referèndum d'autodeterminació "legal". Ahir també es va saber, a través del diari El País , que Rubalcaba sí que va intentar assegurar-se que una patacada encara més forta dels socialistes catalans no obrís una crisi al PSOE. Sabedor de la importància dels vots socialsites a Catalunya, va reunir durant la campanya els seus barons afins per demanar-los reaccions prudents.

stats