Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

Destitució a IB3

Transparència en el PP? Encara en parlen? Molt bé. Idò, per què han destituït la senyora Mar Adrián Cortell com a directora d'IB3 Televisió? Ja que amb els nostres imposts li pagaven el sou, no hauria de ser cosa excepcional que se'ns digués per què se l'ha apartada del càrrec.

Se m'ocorre una dotzena de bones causes per destituir-la, que, així, de sobte, s'enclouen en dues: ha aconseguit fer una televisió obscenament sectària i en la qual els illencs no 'som', sinó que 'feim' de mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers. Ha aconseguit reduir-nos a material pseudofolklòric irremeiable, que en aquesta manifestació de guaranisme expressam el millor de nosaltres mateixos i de la nostra cultura. Per això la senyora Adrián hauria de ser declarada 'persona non grata', encara que podem suposar que tal declaració no afectaria la sensibilitat de qui ha menat la televisió pública de la nostra comunitat a uns graus d'ignomínia tan insultants.

De manera que bon vent, senyora Adrián. Perdoni que no m'aixequi.

Ara, aquesta senyora no ocupava aquest càrrec per decisió pròpia. Els que haurien de donar explicacions de la seva destitució primer n'haurien d'haver donat del seu nomenament, en un exercici de transparència que tampoc no els hauria d'haver suposat cap sacrifici. Així, no se'ns ha explicat per què fou nomenada ni per què ha estat destituïda: tot, com es veu, en el millor estil dels cappares del PP illenc.

Tant com desperten l'interès dels joves les matèries relatives a la comunicació, vet aquí un tema per estudiar: com uns governants i un partit utilitzen la televisió pública en benefici propi, i per a afeblir l'autoestima de la gent, reduint-la sistemàticament a una lamentable caricatura.

La senyora Adrián feia part d'aquest equip, però no n'era la peça principal.