Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

República Dominicana de Balears

Els empresaris cerquen un pacte entre PSOE i PP, diu Ferran Guijarro a 'Diario de Mallorca'. Els empresaris que maniobren en aquesta direcció –no poden ser tots– per ventura estarien en condicions de demanar aquest tipus de "solucions" si la seva actitud durant la campanya –i en general– fos, no ja exquisidament neutral, sinó simplement discreta. Però tenen una tradició tan poc delicada de suport a la dreta del PP, que ara tenien una oportunitat de callar: i l'han perduda fent gala d'un estil hereu d'un cert caciquisme.

D'altra banda, és obvi que no saben escoltar la veu de la gent. La majoria s'ha decantat pel canvi, perquè fins i tot una de les minories que la conformen, la del PSOE, també ha estat castigada amb severitat. Així, aquests empresaris ara desitjarien que els dos grans partits s'unissin? Per què?

Aquesta petició només pot néixer de la seguretat que el principal partit, el PP, ha fet bé les coses i mereix continuar governant, encara que sigui en coalició amb el PSOE, tan atupat per aquests mateixos empresaris. Però la gent que ha patit tant, que pateix i que continuarà patint per una pèssima gestió de govern del PP, no ho veu com ells. I ells ho han d'entendre.

Als empresaris que ara voldrien tenir la potestat de configurar governs, en general els ha anat bé: la comptabilitat els canta com una cadernera, la gran maquinària roda llatina, entre altres coses perquè una bossa enorme d'atur els permet un ampli marge de maniobra.

Però haurien de començar a pensar si durant aquest temps han fet els roïssos massa petits per a tanta gent que no pot ni podrà participar del festí. Per què són tan rics en un país que s'empobreix cada dia? Potser voldrien per al país les condicions generals de la República Dominicana?