OPINIÓ

La cúpula del PP

Quins militants conspicus del PP formen la cúpula del partit? Segons DM, aquesta cúpula tem un desastre electoral per mor de la mala imatge o mal cartell de José Ramón Bauzá. A bones hores. Hem d'entendre: a) que la cúpula considera que el mal cartell se l'ha fet darrerament; o b) que la cúpula té funcions merament ornamentals en la formació política de dreta dura.

Fa estona ferm que la imatge de Bauzá es deteriora cada dia que passa. La seva política és trufada de fets i d'actituds impopulars –apujar els sous dels que formen el seu cercle, per exemple–; les seves polítiques –lleis agrària i de turisme, que posen en el mercat (de les grans corporacions) el que queda de les illes– exposen aquest petit país insular a un estat de màxima fragilitat. No ha estat capaç de resoldre cap dels grans problemes de la comunitat i s'ha escudat fins a l'arcada en l'herència rebuda i en l'argument del programa electoral, que ha incomplit sempre que li ha convengut sense despentinar-se –això, mai.

Però, sobretot, ha cercat problemes on no n'hi havia, i els ha trobat en l'organisme més sensible de la societat, l'ensenyament. La seva maligna ocurrència, el TIL, li va costar el primer conseller d'Educació. El substituí la senyora Camps, que per ella tota sola pot posar tot un país en ridícul. Bauzá va intentar servir-se'n per imposar la seva voluntat a garrotades.

En fi, s'ha treballat obstinadament una sòlida i merescuda impopularitat. I els components de la cúpula no ho han vist fins ara? I, si ho havien vist abans, eren tan baldragues que no han gosat corregir-lo?

O és que, simplement, estan d'acord amb ell? Aquesta sembla la possibilitat més raonable. Al cap i a la fi, Bauzá no és fruit del no res. Algú toca saber d'on ve i on va.