05/12/2011

No s'ho mereixen

2 min

El periodista Jaime Peñafiel va fer aixecar el públic present al plató de Sálvame i els va fer dir en veu alta: "El rei no es mereix això". Ho van repetir diverses vegades, com intentant fer un conjur per expulsar els mals esperits que envolten aquests dies la família reial espanyola i intentar aïllar el monarca de les crítiques que està rebent la institució. Un aquelarre en directe.

Les informacions que anem coneixent cada dia sobre els negocis d'Iñaki Urdangarin no deixen en gaire bona posició el gendre del rei. De fet, quan la família reial és tema del dia en alguns programes de televisió, és que alguna cosa greu està passant, no? Això abans era impensable, però quan els negocis obscurs del marit de la infanta Cristina són portada de la majoria de diaris dels anomenats seriosos, el tema ja no es pot tapar. I si no es pot tapar, també s'hi pot sucar pa, no? Això és el que pensen a Sálvame i per això conviden un joancarlista apassionat per defensar el rei, explicar-nos com de malament ho està passant el Borbó i tota la família sencera. Dramàtic. I amb tot el que ha fet el rei per la monarquia, ara un plebeu s'ho pot carregar tot en dos dies. Molt injust. I tot plegat per quatre comissions. Xavalla. I això és imperdonable, senyors.

La qüestió és portar el tema a la reducció més absurda per evitar debats més profunds. Tot és culpa d'una poma podrida, que no té res a veure amb la institució. No interessa entrar en el debat de la manca de transparència de la casa reial espanyola, que ja fa temps que està sota sospita. Això seria qüestionar un dels pilars de l'estat de dret i amb això no s'hi juga ni al Sálvame. No fotem. Es poden fer conjurs en directe però no anar gaire més enllà. I tot sota la mirada atenta de Jorge Javier Vázquez, molt conscient de quines són les línies vermelles que no pot traspassar. Ara bé, no descartem que Telecinco ja s'hagi posat en contacte amb el duc de Palma per proposar-li la possibilitat de participar en un capítol especial de la Caja Deluxe. Coses més estranyes s'han vist.

stats