05/07/2015

El problema no és l’estelada

2 min

Al Chiringuito de Jugones de La Sexta van estar comentant amb aquella alegria la sanció de la UEFA al Barça per la presència d’estelades a la final de la Champions a Berlín. Com sabem, no els agrada barrejar política i esport. A ells mai, que són apolítics i no nacionalistes.

José Antonio Martín Petón lamentava que una part dels culers, els que porten les estelades, tenen “segrestat” el club davant els dos terços que no ho són. Home, segrestar és un verb força lleig i em consta que és un delicte. Segons ell, la majoria dels aficionats del Barça són espanyols i, per tant, és un insult la presència d’estelades quan juga l’equip. S’ha preguntat mai d’on són majoritàriament els socis del Barça, que són els que paguen les quotes? Em temo que la resposta no li agradaria. “Aquestes banderes són anticonstucionals i està molt bé sancionar-ho perquè s’acabi la barra lliure”, deia tot excitat Tomás Roncero. “Si hi ha estelades es paga!”, i afegia: “Que haguessin tret banderes espanyoles, que era la final d’un equip espanyol”. I Roncero, sense saber-ho, va destapar tot el pastís quan li va dir a Carme Barceló que la pròxima vegada portessin banderes espanyoles juntament amb les estelades i així no hi hauria sanció. I llavors t’adones que el que els rebenta no és l’estelada. El que els rebenta de debò és que no hi hagi banderes espanyoles quan juga el Barça. I llavors el seu discurs de no barrejar política i esport se’n va en orris pels seus propis arguments.

L’orgull gai és una provocació. La veterana Paloma Gómez Borrero, a Amigas y conocidas de TVE, va carregar fort contra les celebracions que s’han fet aquests dies a Madrid amb motiu del Dia de l’Orgull Gai. Segons Borrero, “l’exhibicionsime i el mal gust s’haurien d’eliminar, de veritat”. “S’han de respectar unes normes i no es pot provocar”, afegia visiblement incòmoda. “A tu què et provoca? ”, la va interpel·lar una altra tertuliana. I Borrero no va saber què respondre i es va limitar a afirmar que “hi ha moltes coses que no agraden a molta gent”. Més tard va confessar que li molestava profundament que hi hagués participants que es disfressessin de “monges, capellans i bisbes” i que “la provocació per protestar no val”. Isabel San Sebastián es va posar ràpidament al seu costat perquè “hi ha molta gent a qui li molesta i tinc molts dubtes que els beneficiï”. Segons San Sebastián, “el que molesta és que la reivindicació és massa exhibicionista i excessiva” i rematava que “els heteros no fan gala de la seva sexualitat”.

És de suposar que tant Borrero com San Sebastián estarien encantades que la Festa del Orgull Gai se celebrés en la intimitat. Seria una gran notícia, perquè llavors voldria dir que per fi s’ha arribat a la normalitat i que l’homofòbia haurà desaparegut de la nostra societat de manera definitiva.

stats